Koronavírusban meghalt a DK dunaújvárosi önkormányzati képviselője

2021. április 22. – 11:15

Másolás

Vágólapra másolva

68 éves korában koronavírusban elhunyt Utassy Éva, a DK dunaújvárosi önkormányzati képviselője.

„Csupaszív, lelkes, nagyszerű barátot veszítettünk, aki szívvel-lélekkel szolgálta városa polgárait és a Demokratikus Koalíciót. Idősügyi tanácsnokként sok helyi polgár problémáját oldotta meg. Csodás közösségi emberként mindig mindenki számíthatott rá. Nagyon fog hiányozni” – fogalmazott sajtóközleményében a Demokratikus Koalíció.

Utassy 2019 októberében az ellenzék közös jelöltjeként került be a dunaújvárosi képviselő-testületbe, a Fejér megyei város 2. választókörzetben nyert. „Nehéz most bármit is mondani. Nem egy képviselőtársamat, hanem egy barátot, frakciónk, közösségünk édesanyját veszítettem el.” Így búcsúzott képviselőtársától Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere. „Zséda kedves biztatásai, határozott kiállása minden kérdésben segített. Bár idősebb volt nálam, mégis olyan szívós volt, amivel olykor nekem is nehéz volt lépést tartanom. Ezért is olyan hihetetlen, hogy ezt most nem tudta legyűrni.”

„Sajnálom, hogy nem beszélhetünk többet, sajnálom, hogy nem ugrathatjuk egymást nevetve. Mosolyodat megőrzöm, nyugodj békében, Éva, nagyon fogsz hiányozni!” – írta közösségi oldalán Huszti Zsolt, a DK választókerületi elnöke, és képviselőjelöltje.

Bejegyzése szerint három hete még az utcán találkozott Utassyval, de akkor már nem volt jól, Huszti szerint a DK-s képviselő későn kapta meg az oltást. „Gondoltam Rád, gondoltunk Rád. Nem javultál, gyengültél. Elhessegettük a gondolatot, mi lesz, ha… De nem hittük el. És most itt van a helyzet, nem tudtál tovább küzdeni, itt hagytál bennünket” – fogalmazott a DK-s politikus, utoljára két hete telefonon beszélt Utassyval.

„Sokan vagytok így. Túl sokan. Túl gyorsan, túlontúl tehetetlenül. Igen, ilyenkor hibáztatunk mindent s mindenkit. Okokat keresünk. Ki istenéhez fordul most hiába, ki keresi a racionalitást, ami nincs. De dühödten kárhoztathatjuk azt az aljas rendszert, ami cinikus inkompetenciájával Titeket elvett tőlünk! Sajnálom, hogy elmentél.”

„Amikor megismertelek, tartottam attól, hogy hogyan fogunk tudni együtt dolgozni. Egy világ választott el minket, féltem, hogy kampányfőnökként nehezen fogjuk megtalálni a közös nevezőt. Aggodalmaimra az élet pillanatok alatt rácáfolt, és egy nagyon közvetlen, kedves barátot ismerhettem meg benned rövid idő alatt” – ezt pedig Kálló Gergely, Dunaújváros jobbikos országgyűlési képviselője írta Facebook-oldalán.

Nem Utassy az első DK-s képviselő, aki a közelmúltban elhunyt koronavírus miatt: Penz András kistarcsai képviselő és Gyűrűs Károly tatai önkormányzati képviselő márciusban halt bele a fertőzés szövődményeibe, Kerezsán László, pilisi képviselő pedig pár napja hunyt el a betegségben.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!