Országos adatbázisban gyűjtenék össze azokat a vendéglátó egységeket, amelyek kedvezményt adnak a mentősöknek

2021. április 21. – 14:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Olyan országos adatbázist hoznának létre, amely azokat a vendéglátó egységeket gyűjtené össze, ahol a mentődolgozók kedvezményesen vagy akár ingyen juthatnának ebédhez – erről beszélt Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerdán az előtt a hamburgerező előtt, ahol két hete két mentős állt meg hamburgert venni.

Mindössze két percet töltöttek a Szentendrei úti bódé előtt, de valaki lefotózta és felnyomta őket az OMSZ-nél. A feljelentő azt sérelmezte, hogy a két, szolgálatot teljesítő mentős megállt, és túl hosszú ideig vásárolt. A mentő fedélzeti számítógépének segítségével viszont kiderült, hogy a mentődolgozók mindössze 1 perc 51 másodpercet töltöttek a bódénál, az ebédjüket pedig az állomáson ették volna meg, de egy újabb riasztás miatt erre idejük sem volt.

Az egyik érintett mentős később egy videóban köszönte meg azt a társadalmi összefogást, ami a hír megjelenése után indult el. A feljelentés után ugyanis több hamburgerező és más szolgáltató, köztük egy gíroszos tulajdonosa is ételfelajánlásokat tett a mentősöknek, de kiállt mellettük Győr polgármestere, dr. Dézsi Csaba András is.

Azok, akik jelentkeznének a kedvezményhálózathoz, jelentkezzenek az info@mentok.hu email címen. „Felvesszük velük a kapcsolatot, hogy bekerülhessenek akár GPS-koordinátákkal együtt az adatbázisba” – mondta Győrfi Pál. Azok a helyek, amelyek csatlakoztak a kezdeményezéshez, viselhetik a „hambulancia” logót is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!