Feljelentettek két mentőst, mert két percre megálltak hamburgert venni, most mozgalom indult a mentődolgozók megetetésére

2021. április 7. – 15:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Piros tojás helyett feljelentést kaptak húsvétkor a mentők

– olvasható az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) keddi Facebook-posztjában.

Különös lakossági bejelentés érkezett ugyanis a fővárosi mentőkhöz az ünnep alatt, amiben egy férfi sérelmezi, hogy két szolgálatot teljesítő mentős megállt egy utcában, és ebédet vásárolt.

Erről fényképet is mellékelt a felháborodott panaszos, amin az látszik, ahogyan a mentőegység egyik tagja (a kötelező távolságot tartva) hamburgert kér elvitelre egy budapesti, Szentendrei úti büfénél. Az OMSZ hangsúlyozta a bejegyzésben, hogy a mentők természetesen nem ellátás alatt vagy helyett, hanem kórházból a mentőállomásra tartva álltak meg egy pillanatra, ami nem veszélyeztette az egység riaszthatóságát vagy befolyásolta a bevonulás útvonalát – írták.

A panasz szerint ez hosszú percekig tartott, (a mentő fedélzeti számítógépe alapján) valójában mindössze 1 perc 51 másodpercet vett igénybe. A vizsgálat ráadásul azt is feltárta, hogy a mentősök ugyan megvásárolták a kifogásolt hamburgert, állomáshelyükhöz érve azonban riasztást kaptak, így elfogyasztani csak jóval később tudták ebédjüket – olvasható a bejegyzésben. Mint írták, „a panaszra végül az Országos Mentőszolgálat főigazgatója maga reagált. Válaszában (a tények ismertetése után) megértést kért a frontvonalban küzdő mentődolgozók irányába, akik áldozatos munkájára a jelenlegi hatalmas terhelés mellett is számíthat a lakosság”.

Mozgalom indult, nagyobb burgercég és kis, talponálló gíroszos is beszállt

És ezután indult be csak igazán a történet. Az OMSZ posztját ugyanis meglátta több hamburgerező és gíroszozó tulajdonosa is, akik rengeteg ételt ajánlottak fel a már több mint egy éve heroikus küzdelmet folytató mentősöknek, mármint nemcsak konkrétan annak a két mentősnek, akiket feljelentett a házmesterkedő lakó, hanem más mentődolgozóknak is.

A Kreatív cikke szerint a Budapest mellett már Debrecenben és Székesfehérváron is jelenlevő Zing burgerlánc például több száz burgert oszt szét a három város mentősei között. „Nem számoltuk ki, csak csináljuk!” – írta a tulajdonos, Susánszky Ádám arra a kérdésre, hogy mennyit költenek az akcióra.

Aztán egy balassagyarmati kis, talponálló gíroszozó, pontosabban Popomájer Lajos és Popomájerné Molnár Viktória kebabozója is beállt a kezdeményezés mögé. Posztjukban azt írták: „Felháborodva a Szentendrei úton történt szégyenletes mentősök elleni feljelentésre reagálva! Cégünk a megfeszített munka elismeréseképpen minden szolgálatban lévő mentősnek fejenként egy-egy gyros pitát ad! Balassagyarmat Tesco bejárata!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!