Donald Tusk odaszólt az illiberális járványkezelésnek, Kovács Zoltán és Novák Katalin együtt vágott vissza

2021. április 15. – 20:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Magyarország és Lengyelország tragikus rekordokat dönt az új esetek és halálesetek számában” – bírálta csütörtöki Twitter-bejegyzésében Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke a magyar és a lengyel járványkezelést.

Illiberális demokráciák működésben. Kevesebb szabadságot, de nagyobb biztonságot és védelmet ígértek. És az ígéretüket be is tartották, de csak az első felét

– folytatódott Tusk tweetje, amely rövidesen az érintett országok vezetőihez is eljutott.

Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a válaszában úgy fogalmazott: a nyilatkozatai alapján Donald Tusk akár a liberális pártcsalád vezetője is lehetne. „Ha Magyarország az Európai Unióra várt volna, most nem vezetnénk a lakosság beoltottsági arányának EU-s listáját” – írta.

„Ahelyett, hogy felelősségre vonná elhibázott vakcinabeszerzései miatt az európai uniós intézményeket, Donald Tusk Helmut Kohl és Wilfried Martens pártját a vadonba vezeti, úgy szólalva meg, mintha a liberálisok vezetője lenne” – idézi az MTI Kovács Zoltán válaszát.

A politikus a hivatalos Facebook-oldalán is reagált Tusk szavaira. „Ha ma valaki Donald Tusk tweetjeit a szerző ismerete nélkül olvasná, azt hihetné, hogy a liberálisok, és nem a szebb időket is megélt Európai Néppárt elnökének szavait olvassa” – írta a posztban.

A válaszadók között a Fidesz külkapcsolatokért is felelős alelnöke, Novák Katalin is feltűnt. „Ön semmit nem tett azért, hogy megállítsa ezt a vírust, most mégis átpolitizálja a haláleseteket, és azt állítja, hogy ön kereszténydemokrata” – írta szintén twitteres reakciójában Novák Katalin.

„Magyarországon az átoltottság a duplája az EU átlagának. A különbség a nemzeti kormány erőfeszítéseinek tudható be, melyek az EU-n kívül további oltóanyagok beszerzésére irányultak. Minden élet számít, a politikai színezettől függetlenül” – idézi a politikus válaszát az Atv.hu.

Kovács Zoltán múlt pénteken az al-Dzsazíra televízió UpFront című műsorának vendége volt, ahol mindjárt azzal kezdték a vele készült interjút, hogy megkérdezték tőle, hívhatja-e még magát demokráciának Magyarország, Novák Katalin pedig a belga VRT flamand közszolgálati tévének adott interjút márciusban, amelyben többek között arról beszélt, hogy a meleglobbi túl messzire ment.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!