Novák Katalin: A meleglobbi túl messzire ment

2021. március 26. – 00:13

Másolás

Vágólapra másolva

A belgiumi VRT flamand közszolgálati tévének adott interjút csütörtökön Novák Katalin, a Fidesz alelnöke, családokért felelős, tárca nélküli miniszter, aki többek közt arról is beszélt, hogy a Fidesz nehezen búcsúzott el az Európai Néppárttól (EPP), de ideje volt kilépnie a pártcsaládból. Azt is hozzátette, hogy a legfőbb aggályuk az volt, hogy a néppárt korlátozta volna a fideszes képviselőket a jogaik gyakorlásában, és elmondta, hogy a kilépés valami újnak lehet a kezdete, a Fidesznek ugyanis lehetősége nyílik arra az Európai Parlamentben, hogy képviselje a kereszténydemokrata értékeket. – írja az MTI.

„Gyakran alig lehet már megkülönböztetni egyik pártot a másiktól, és egyes országokban már nincsenek olyan pártok, amelyek kiállnának például a családi értékek mellett. A tömeges bevándorlás támogatása nem lehet az egyetlen megoldás Európa demográfiai válságára. A Fidesz megoldása, hogy támogatja a családokat és a kívánt gyermekek vállalását”

– mondta, hozzátéve, hogy Magyarországon konszenzus van arról, hogy a házasság egy férfi és egy nő szövetsége, ahogyan mindig is volt.

Szerinte a meleglobbi túl messzire ment, azokat, akik nem minden területen a melegjogok előmozdítására törekszenek, rögtön melegellenesnek bélyegezi meg.

Az EU-s költségvetés és a koronavírus-járvány miatti mentőcsomaggal kapcsolatban azt mondta: reméli, hogy a mentőcsomag folyósítása mielőbb elindul. Magyarország eredetileg nem támogatta azt, mert nem szorult rá, de Novák elmondása szerint a magyar kormány később figyelembe vette, hogy más országoknak ettől még szükségük lehet rá.

A Fidesz jövőbeni szövetségeseiről úgy nyilatkozott: nem új frakcióval terveznek, nem a múlttal foglalkoznak, hanem előre tekintenek. Mint mondta, már nem kell túl sokat várni, hogy kiderüljön, milyen politikai szövetség jön létre a Fidesz részvételével. A Fidesz múlt csütörtökön jelentette be, hogy kilép a Néppártból, két héttel azután, hogy kiléptek az Európai Néppárt EP-frakciójából. Donald Tusk, a Néppárt elnöke nem sokkal a kilépés után azt írta, hogy a Fidesz már rég elhagyta a kereszténydemokráciát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!