Karácsony: Ha nincs Diákváros, nem lesz atlétikai vb sem

2021. április 12. – 18:39

frissítve

Karácsony: Ha nincs Diákváros, nem lesz atlétikai vb sem
A Diákváros látványterve – Forrás: Snøhetta

Másolás

Vágólapra másolva

Kész lemondani a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséről a főváros, amennyiben nem épül meg a ferencvárosi Diákváros, mondta Karácsony Gergely főpolgármester az RTL Híradónak. A több mint 8000 kollégiumi helyet is jelentő Diákváros-projekt volt az egyik feltétele annak, hogy a főváros és az önkormányzatok támogassák a ferencvárosi atlétikai stadion megépítését, és a világbajnokság megrendezését.

„Ha nincs Diákváros, akkor élesen felmerül a kérdés, hogy van-e atlétikai világbajnokság”

– fogalmazott Karácsony.

A Diákváros megszületését a kormány tervei írhatják fölül, kiderült ugyanis, hogy az állam a kínai Fudan Egyetem kampuszát építené meg inkább részben ezen a területen, több mint 400 milliárd forintot jelentő kínai hitelből.

Karácsony Gergely főpolgármester korábban arról írt, hogy a főváros „semmilyen módon nem megy bele abba”, hogy diákváros helyett kínai elit kampusz épüljön Ferencvárosban, és már akkor belengette, hogy az atlétikai vb-re készülő stadiont is kész elkaszálni az ügy miatt.

Segítik az iskolanyitást

Koronavírus tesztek szétosztásával segíti a kerületi önkormányzatok munkáját a főváros az április 19-i iskolanyitás előtt, jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán. Karácsony szerint Budapest az eddig szétosztott 50 ezer teszt után most 10 ezer teszttel segíti a járvány elleni védekezést.

„Tudom, hogy mindenkiben rengeteg a kétely, a félelem és a bizonytalanság. A számok rendkívül magasak, Magyarország pedig továbbra is élén a legborzalmasabb listának, lakosság arányosan nálunk halnak meg az egyik legtöbben. A hírek aggodalomra adnak okot. Ilyen helyzetben nehéz azzal mit kezdeni, hogy a kormány a nyitás mellett döntött, miközben jól tudjuk, gyermekeink lelkét már így is borzalmasan megtépázta az elmúlt egy év, és mi is egyre inkább vágyódunk a normalitásra”

– írja bejegyzésében Karácsony, aki szerint a cél az, hogy a lehetőségekhez mérten a gyermeküket féltő szülők és a pedagógusok is biztonságban érezhessék magukat jövő héten, amikor újraindul az oktatás a fővárosi intézményekben.

A főpolgármester úgy fogalmazott, hogy a teszt továbbra is az egyik legjobb fegyver az oltás mellett a járvánnyal szemben. Karácsony továbbá arra kérte a budapestieket, hogy ki még nem tette, regisztráljon a védőoltásra, és amikor behívják, jelenjen meg az oltópontokon!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!