Ha csatlakoznak Gulácsihoz, meglesz a csapategység

2021. április 9. – 14:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor reggeli rádióinterjújában Gulácsi Péter kiállását is érintette, aki szerinte az ellenkező irányban tett nyilatkozatot. Úgy értékelte, hogy minden ilyen vita megbontja a csapategységet, amely most megbomolhatott csapaton belül, és ha nem figyelnek oda, a szurkolók és a csapat között is. Orbán szerint helyre kell állítani a csapategységet; az edző, Marco Rossi, valamint a csapatkapitány, Szalai Ádám munkájának minőségén múlik a következő hónapok sikere. A válogatott a világbajnok franciákkal, utána az Eb-címvédő portugálokkal játszik a Puskás Arénában, végül Németországban fejezi a csoportküzdelmeket az Európa-bajnokságon.

A Szivárványcsaládokért Alapítvány erre reagált. „A csapategységet a válogatottban úgy lehet a leggyorsabban helyreállítani, ha a többi játékos és az edző csatlakozik Gulácsi Péterhez, és ők is kiállnak amellett, hogy minden magyar családnak és kisgyermeknek azonos lehetőségek, jogok és támogatás járjon. Mert erről szól #acsaládazcsalád kezdeményezés.”

Az alapítvány szerint a fociban nagy hagyománya van annak, hogy kiállnak azok mellett, akiket más mércével mérnek. Gulácsi a német Lipcse és a magyar válogatott kapusa, februárban állt ki a szivárványcsaládokért. Marco Rossi jelezte, tiszteletben tartja játékosa véleményét.

A válogatott amúgy nem keltette széteső csapat benyomását a márciusi világbajnoki selejtezőkön. A lengyelek ellen 3-3-at játszottak Budapesten, San Marinót és Andorrát idegenben győzték le, utóbbi két meccsen már nem Gulácsi állt a kapuban, akit visszarendelt a klubja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!