Húsvétkor is bevetették a cukiságfotókat a magyar politikusok

2021. április 6. – 22:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Húsvéti különkiadással jelentkezik a „hogyan gyűjtenek lájkokat a magyar politikusok a saját gyerekeikkel” összeállításunk. Nemrég csináltunk ugyanis egy gyűjtést arról, hogy a hazai politikusok előszeretettel posztolják saját gyerekeiket a hivatalos Facebook-oldalaikra, ezekkel aztán óriási lájkcunamit érnek el. A legnépszerűbb magyar politikusok között van olyan, akinél csak idén becsúszott már hat-hét gyerekfotó, más politikai transzparenst ad a gyereke kezébe, de akad olyan politikus is, aki saját oldalát hirdeti egy csecsemővel a kezében.

A húsvétot főképp a gyerekek élvezik, nem a felnőttek, a szülők pedig nagy örömködve posztolják a fotókat a tojást festegető vagy keresgélő gyerekeikről. Nincsenek ezzel másképp a politikusok sem, szóval megnéztük a legnépszerűbb és legaktívabb magyar politikusok posztjait a húsvéti hosszú hétvégéről, az eredmény: bőven akad köztük sok-sok lájkot hozó gyerekes fotó.

Tojásfestés, locsolkodás

Az MSZP-s Ujhelyi István továbbra is tartja magát a szokásához, a heti egy-két családi fotóhoz: a hosszú hétvégére kettő ilyen is jutott. Az egyiken a kislánya festi a húsvéti tojásokat, a másikon pedig túrázás közben aludt be a kisbabája.

Novák Katalin is festette hétfőn a tojásokat a lányával – idén nem először, már húsvét előtt is töltött fel ilyen képet a családügyi miniszter, bár az jóval megrendezettebbnek tűnt, mint a hétfői kép. Két nap alatt négyezer lájkot sikerült ezzel szereznie. Feltöltött még a fia kezeiről is egy húsvéti képet, és egy másik kezes képet társasjátékozás közben, de ezek átlagosan körülbelül ezer szívecskét hoztak csak neki.

A jobbikos Z. Kárpáti Dániel gyerekei ugyan nem festettek tojást, de elvileg locsolkodtak, legalábbis a hétfőn feltöltött családi fotóhoz ezt írta. Egy nap alatt közel négy és fél ezer lájkot hozott a konyhára ez a kép.

A Mi Hazánk Mozgalomból Dúró Dóra teszi oda magát a családi képek megosztásába, gyerekeit gyakran politikai szövegkörnyezetben posztolja. Húsvétkor ezt elhagyta, egy családi nyúlsimogatós képet töltött csak fel.

És bár Kásler Miklós nincs a Facebook legnépszerűbb magyar politikusai között, idén családi fotót húsvétkor posztolt először. Az emberügyi miniszter ezen két unokájával pózol, és mint írta mellé, a hétvégén szűk családi körben ünnepeltek.

Akik húsvétkor is politizálnak

Hadházy Ákos húsvétkor sem hagyta el a politizálást. Bár a politikus ügyel arra, hogy a gyerek arca ne látszódjon, a képe mellé például ilyen politikai szöveget írt: „nem feledkezhetünk meg a Fidesz »stílszerűen«️ húsvétkor berobbantott, eddigi legaljasabb propagandakampányáról sem, amivel az általa előidézett nemzeti tragédiáért próbálja a felelősséget az ellenzékre hárítani”.

Orbán Viktor sem locsolt unokákat idén, de a húsvéti posztolást úgy oldotta meg, hogy párba állított két képet: míg két éve lányunokáját locsolta, addig idén a dolgozóasztal mögött ülve töltötte a miniszterelnök a húsvétot. Így az idei húsvéti posztjába került is gyerek, meg nem is. Mindezzel csupán egy nap alatt huszonhétezer lájkot zsebelt be. Persze ez semmi a tavalyi terméséhez képest, amikor karácsonykor a cukiság-atombombát dobta le az unokás képével, ami azóta már elhagyta a százezer lájkot is.

Az óvatosan posztoló politikusok

Aztán vannak azok a politikusok, akik úgy posztoltak a gyerekeikről, hogy az arcuk nem látszott: a párbeszédes Szabó Tímeának április 6-ig közel háromezer lájkot hozott a kép, amin a gyereke saját készítésű rajzzal várja a húsvéti nyulat, a rajz pedig eltakarja a gyerek arcát.

A fideszes Kocsis Máté gyerekei is festették a tojásokat vasárnap, ő is ügyelt arra, hogy a gyerekei arcai ne látszódjanak telibe.

Szijjártó Péter többször posztol úgy a családi életéről, hogy gyerek egyáltalán nincs rajta: ilyen volt az a kép pár hete, amin épp csak a fia születésnapi tortája volt rajta, és hasonlóan oldotta meg a dolgot húsvétkor is. Mindössze két darab csokinyusziról posztolt, „a nyuszi meghozta, a fiúk hamarosan jönnek keresni!” szöveggel.

Néhányan szakítottak a szokásaikkal

Hétről hétre jelentkező lájkbajnokság-sorozatunk utolsó részéből már kiderült, hogy Jakab Péter kilenc hét után lecsúszott az első helyről. Nem tudni, hogy a kettőnek van-e köze egymáshoz, de a hosszú hétvégén a Jobbik-elnök szokatlant lépett: nem posztolt a saját gyerekeiről, csak saját magáról, fonott kosárral a kezében. Pedig neki valóban a legnépszerűbb posztjai közé tartozik, ha a fiairól posztol, például arról, ahogy a paprikás krumplit eszik.

Nem posztolt Gyurcsány Ferenc sem, idén videóban rögzítette, hogyan főzte meg a húsvéti menüt.

Varga Juditnak pedig továbbra is csak egyetlen családi képe van fent a Facebookon idénről, ezen február végén túrázott a fiúkkal. Húsvétkor is ellenállt az ilyen posztolásnak, csak egy-két tojás és nyúl került fel az oldalára. Tavaly ennél azért jóval gyakrabban posztolt családi fotókat az igazságügyi miniszter, november–decemberben szinte minden második posztja ilyen volt, rendszeresen a dobogón is végzett a lájkbajnokságunkban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!