Meghalt egy beteg a Margit kórházban történt hajnali tűzben

2021. április 6. – 11:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt egy beteg, akit rendőrök mentettek ki kedd hajnalban a budapesti Szent Margit Kórház egyik kórterméből, miután tűz ütött ki a kórházban. A rendőrség közleménye szerint a hajnali órákban két beteget mentettek ki a lángoló kórteremből, ám az egyikük életét nem tudták megmenteni.

Frissítés: A Honvédkórházba átszállított másik sérültet jelenleg is kezelik, állapota súlyos, de stabil – tájékoztatta a kórház sajtóügyelete kedd délután az MTI-t.

A tűzoltók a lángokat megfékezték, a tűz nem terjedt át több kórteremre a Szent Margit Kórházban – írta a fővárosi rendőrség. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint berendezési tárgyak égtek mintegy nyolc négyzetméteren a III. kerületi Bécsi úton található kórház egyik kórtermében, az érintett szintet kiürítették.

A rendőrség korábban arról adott tájékoztatást, hogy a kórteremből egy 73 éves beteget mentettek ki a rendőrök – a beteg súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett, az egyik rendőrt pedig enyhe füstmérgezés miatt kellett ellátni.

A tűz miatt a tűzoltók és a rendőrök 37 embert kísértek át az épület másik szárnyába.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomozást indított.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!