Gulyás Gergely odaszúrt a PDSZ-nek, szerinte ellenzéki pártnak képzelik magukat

2021. március 27. – 18:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) üzent szombati Facebook-posztjában a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely károsnak nevezte, hogy az érdekképviselet „ellenzéki pártnak képzeli magát”, szerinte a PDSZ a kormánnyal való konfliktuskeresést tartja elsődlegesnek, „mind az iskolai oktatás, mind az általuk képviselt tanárok másodlagosak. Ez egyszerre felelőtlen és sajnálatos” – írta.

A PDSZ pénteken nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, amelyben az oltás és a védettség különbségére hívták fel a figyelmet. A tervek szerint az iskolák április 19-én újranyithatnak, mert az oltásra regisztrált iskolai dolgozók mindegyikét beoltják április 10-ig. Ezt Orbán Viktor a pénteki rádióinterjújában jelentette be.

Mint megírtuk, két fő probléma van ezzel a tervvel:

  • Egyrészt ez az ütemterv az első adagok beadására vonatkozik, az első oltás után azonban még nem a teljes védettség alakul ki.
  • Másrészt a részleges védettség kialakulása is necces lesz a megadott céldátumig.

A nulladik probléma pedig, hogy Orbán más feltételt is támasztott az újranyitáshoz, de ennek a teljesülése sem vehető még biztosra.

Gulyás most megerősítette az április 19-i dátumot, és emlékeztetett arra, hogy a már regisztrált tanárokat április 1. és 3. között, a később regisztrálókat április 8. és 10. között olthatják be.

A PDSZ gyakran kritizálja a kormányt, például egy január 3-i levélben is követelték, hogy oltsák be a tanárokat. Saját felmérésük szerint a tanárok 84 százaléka beoltatná magát, de nem nagyon bíznak az orosz és a kínai vakcinában. Legalább néhány héttel ezelőtt még ez volt a helyzet.

A kancelláriaminiszter egy más témában tartott online fogadóórán azt mondta, hogy „minden jövőre vonatkozó prognózis amúgy is bizonytalan, most különösen az”, de szerinte áprilisban már lehet majd ebédelni egy étterem teraszán, írja az Atv.hu.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!