A PDSZ a tanárok beoltását és szigorítást, teljes digitális munkarendet követel a kormánytól

2021. január 3. – 20:59

frissítve

A PDSZ a tanárok beoltását és szigorítást, teljes digitális munkarendet követel a kormánytól
Koronavírustesztet vesznek Hegyi Judit Máriától, az Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Tagiskolája pedagógusától az intézményben 2020. december 4-én. Fotó: MTI/Vajda János

Másolás

Vágólapra másolva

A Pedagógusok Demokratikus Szervezete (PDSZ) gyakran támadja, kritizálja a kormányt, ez most sincs másként. A Telexnek eljuttatott levél szerint azt követelik most Orbán Viktor miniszterelnöktől, Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől, Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől, és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkártól, hogy szigorítsanak a szabályokon.

Követelik, hogy a köznevelési intézmények dolgozói közvetlenül az egészségügyben és a szociális területen dolgozók után legyenek azok között, akik az Európai Unió megfelelő szerve által engedélyezett oltóanyagban az első körben részesülnek.

„Mind az Oktatási Világszervezet mind az UNESCO kiemelte, hogy a pedagógusoknak, az oktatóknak, a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottaknak magas prioritású csoportnak kell lenniük annak érdekében, hogy az egészség védelme, az oktatáshoz való jog érvényesüljön” – írják a Komjáthy Anna PDSZ elnök-helyettes által jegyzett levélben..

Azt is kérik, hogy az oktatásban ne lazítsanak, hanem szigorítsanak az intézkedéseken.

„Olyan óvintézkedéseket sem rendeltek el központilag, amelyek több, más területen dolgozók esetén már alapvetőek, mint a maszkviselés vagy a plexifal. (…) Ameddig nincs kellő védelem, nincs átoltottság, addig digitális munkarenddel kell biztosítani a közoktatásban dolgozók és a családok biztonságát” – írják.

A követeléseik között szerepel az is, hogy a kormány teremtse meg egy olyan digitális munkarend feltételeit, „amely nem a tavaszi helyzetetet idézi elő újra, hanem valóban biztosítja az oktatáshoz való jogot, ahogyan az egészséghez és a biztonságos munkavégzéshez való jogot is.”

Legfrissebb híreinket itt olvashatja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!