536 BKV-dolgozó van karanténban, a sofőrök 10,7%-a van betegállományban

2021. március 23. – 20:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn írtuk meg, hogy az akkori adatok szerint a BKV-nál több mint 400-an nem tudnak dolgozni, mert ledöntötte őket a Covid, vagy fertőzött családtagjuk miatt karanténban vannak. Az RTL Klub kérdésére a BKV vezérigazgatója elmondta a pontos adatokat kedden: ezek szerint

jelenleg 536 dolgozójuk van karanténban.

A sofőröknek 10,7%-a van betegállományban, tette hozzá. Eddig 1750-en estek át igazoltan a fertőzésen, és kilenc BKV-dolgozó halt meg koronavírus-fertőzésben. Bolla Tibor azt is elmondta, hogy ha nem durvul be ennél jobban a járvány, nem kell leállítani járatokat.

A csatornának nyilatkozott az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke, aki azt mondta, szeretnék, ha soron kívül beoltanák a járművezetőket, hiszen ők nap mint nap abban a közegben teljesítenek szolgálatot, ahol ki vannak téve a fertőzésnek. A koronavírus-sajtóközpont az RTL kérdésére azt írta, „az oltási munkacsoport a BKK forgalomirányító dolgozóinak beoltásáról döntött, eddig 138 munkatárs kapta meg az oltást”, de a sofőrök oltására nem válaszoltak.

A közlekedési társaság folyamatosan fertőtleníti a járműveket, Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke szerint ez azonban nem sokat ér, a sofőrök ugyanis nem a járműveken, hanem a végállomásokon, a tartózkodóépületekben kapják el, adják át egymásnak a vírust. „Ezek kis zárt helyiségek, ahol a kollégák enni tudnak, papírokat töltenek ki, és pihennek két indulás között” – mondta.

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes március elején arról beszélt, hogy ötszáz alapszolgáltatást végző embert kellene nagyon gyorsan beoltani Budapesten, köztük a metróüzemeltetésben dolgozókat, szemétszállítókat, a BKV dolgozói közül akkor 138 ember sürgős beoltását sürgette. Ezek az emberek azokban a napokban meg is kapták az oltást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!