Több mint négyszáz BKV-dolgozó kényszerült karanténba

2021. március 22. – 21:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A BKV-nál több mint 400-an nem tudnak dolgozni, mert ledöntötte őket a Covid, vagy fertőzött családtagjuk miatt karanténban vannak, írja a Blikk.

A BKV sajtóirodája azt írta a lap megkeresésére: „Meghaladta a 400-at a karanténban lévő munkavállalók száma. Sajnálatos módon több kollégát elvesztettünk az elmúlt hetek során”. A közlekedési társaság állítja, naponta fertőtlenítik a járműveket, illetve lekordonozták az első üléssorokat is.

Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke szerint ez azonban nem sokat ér, a sofőrök ugyanis nem a járműveken, hanem a végállomásokon, a tartózkodóépületekben kapják el, adják át egymásnak a vírust. „Ezek kis zárt helyiségek, ahol a kollégák enni tudnak, papírokat töltenek ki, és pihennek két indulás között” – mondta.

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes március elején arról beszélt, hogy ötszáz alapszolgáltatást végző embert kellene nagyon gyorsan beoltani Budapesten, köztük a metróüzemeltetésben dolgozókat, szemétszállítókat, a BKV dolgozói közül akkor 138 ember sürgős beoltását sürgette. Ezek az emberek azokban a napokban meg is kapták az oltást.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!