Gődény újra tüntetőkkel vonult a Hősök tere felé

2021. március 20. – 13:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb tüntetésre hívta szombat reggel az embereket a vírusszkeptikus Gődény György, akikkel aztán délben el is indultak a Hősök tere felé, de a rendőrök az Andrássy úton feltartóztatták őket, írja a Blikk.

A lap szerint nagyjából 50 rendőrből álló sorfallal zárták körbe a tüntetőket, és délután egykor még mindig igazoltatták az embereket, többeken nem volt maszk sem. Fél kettőkor aztán megérkeztek a Hősök terére, ahol nagyjából százan fogadták őket, kettő körül a tömeg már el is kezdett elfelé szállingózni.

A rendőrség a honlapján erről azt írja, „2021. március 20-án 12 óra 18 perckor az Andrássy úton, a Hősök tere közelében jogellenesen csoportosulókkal, valamint a maszkviselésre vonatkozó szabályokat megszegőkkel szemben megkezdte az intézkedést”.

A rendőrség közben egy másik csoportosulással szemben is intézkedett szombaton, mint írják, „egy magánszemély 2021. március 20-ára szervezett jogellenes gyűlést. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 13 órakor a Lövölde térnél kezdett intézkedést a gyűlésen részt vevőkkel szemben, akik közül többen a maszkviselésre vonatkozó szabályokat is megszegték.”

Gődény legutóbb februárban 28-án szervezett tüntetést a Hősök terére, akkor egymillió forintra büntették emiatt. Aznap a gyógyszerész végzettségű Gődény György által szervezett eseményen nagyjából ezer ember vehetett részt, helyszíni tudósításunk alapján egyes helyeken tízből kilenc ember nem viselt semmilyen szájat-orrot eltakaró eszközt. Az esemény után a rendőrök a Hősök terén, majd a Vajdahunyad váránál összesen 142 esetben tettek szabálysértési feljelentést, valamint 4 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

A napokban elindult az álhírek megjelölése a magyar Facebookon, Gődény egyik posztja pedig rögtön el is bukott.

Arról, hogy miért érinthetetlenek a járványtagadó orvoscelebek, itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!