Gődény újra tüntetőkkel vonult a Hősök tere felé

2021. március 20. – 13:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb tüntetésre hívta szombat reggel az embereket a vírusszkeptikus Gődény György, akikkel aztán délben el is indultak a Hősök tere felé, de a rendőrök az Andrássy úton feltartóztatták őket, írja a Blikk.

A lap szerint nagyjából 50 rendőrből álló sorfallal zárták körbe a tüntetőket, és délután egykor még mindig igazoltatták az embereket, többeken nem volt maszk sem. Fél kettőkor aztán megérkeztek a Hősök terére, ahol nagyjából százan fogadták őket, kettő körül a tömeg már el is kezdett elfelé szállingózni.

A rendőrség a honlapján erről azt írja, „2021. március 20-án 12 óra 18 perckor az Andrássy úton, a Hősök tere közelében jogellenesen csoportosulókkal, valamint a maszkviselésre vonatkozó szabályokat megszegőkkel szemben megkezdte az intézkedést”.

A rendőrség közben egy másik csoportosulással szemben is intézkedett szombaton, mint írják, „egy magánszemély 2021. március 20-ára szervezett jogellenes gyűlést. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 13 órakor a Lövölde térnél kezdett intézkedést a gyűlésen részt vevőkkel szemben, akik közül többen a maszkviselésre vonatkozó szabályokat is megszegték.”

Gődény legutóbb februárban 28-án szervezett tüntetést a Hősök terére, akkor egymillió forintra büntették emiatt. Aznap a gyógyszerész végzettségű Gődény György által szervezett eseményen nagyjából ezer ember vehetett részt, helyszíni tudósításunk alapján egyes helyeken tízből kilenc ember nem viselt semmilyen szájat-orrot eltakaró eszközt. Az esemény után a rendőrök a Hősök terén, majd a Vajdahunyad váránál összesen 142 esetben tettek szabálysértési feljelentést, valamint 4 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

A napokban elindult az álhírek megjelölése a magyar Facebookon, Gődény egyik posztja pedig rögtön el is bukott.

Arról, hogy miért érinthetetlenek a járványtagadó orvoscelebek, itt írtunk bővebben.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass