Maszk nélkül tüntettek Gődényék a Hősök terén – élő közvetítésünk a helyszínről

2021. február 28. – 11:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Helyszíni tudósítónk szerint szellősen álló emberekkel, de kis túlzással megtelt a Hősök tere Oktogon felőli része. A demonstrálók a Vegyük vissza az életünket! című tüntetésre érkeztek vasárnap délelőtt. Láthatóan nagyon komoly rendőri készültség kíséri az eseményt: az Andrássy út keresztutcáiban tucatszámra állnak a rendőrségi kisbuszok.

Az emberek döntő többségén nincsen maszk, egyes helyeken tízből kilenc ember nem visel semmilyen száját-orrát eltakaró eszközt, akin van, az is inkább a nyakában hordja. A tüntetést a vírustagadó, gyógyszerész végzettségű Gődény György szervezte Facebookon.

„Nem akarod, hogy kényszerítéssel vagy erőszakkal oltásokat kapj? Mozdulj meg! Nem szeretnéd egészségtelen szájmaszkokban tölteni az életed? Tépd le és gyere!” – írták az esemény leírásában.

A tüntetést élőben közvetítettük a Telex oldalán:

A rendőrség a honlapján azt írta, hogy a gyűlés jogellenes volt, ezért megkezdték az intézkedést a demonstrálókkal szemben. A befejezett gyűlésről egy kisebb csoport átvonult a Vajdahunyad várához és ott egy új gyűlésbe kezdett, ahol a rendőrök ismételten intézkedtek.

Frissítés: Később azt írták, a két helyszínen összesen 142 esetben tettek szabálysértési feljelentést, valamint 4 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!