Egymillióra büntették Gődényt a februári tüntetés miatt

2021. március 08. – 12:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egymillió forintos pénzbüntetést szabtak ki Gődény György ellen a Hősök terére szervezett február 28-i tüntetés miatt. A BRFK a 24.hu-nak adott válaszából kiderül, hogy

„A Hősök terén tartott gyűléssel összefüggésben szervezés és tartás miatt egy fővel szemben 500-500 ezer forint közigazgatási bírságot, a Vajdahunyad váránál tartott gyűléssel összefüggésben gyűlés tartása miatt egy másik személyre 500 ezer forint közigazgatási bírságot szabott ki.”

Február 28-án a gyógyszerész végzettségű Gődény György által szervezett eseményen nagyjából ezer fő vehetett részt, helyszíni tudósításunk alapján egyes helyeken tízből kilenc ember nem viselt semmilyen szájat-orrot eltakaró eszközt. Az esemény után a rendőrség a Hősök terén, majd a Vajdahunyad váránál összesen 142 esetben tettek szabálysértési feljelentést, valamint 4 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass