Súlyos részleteket tett közzé a rendőrség a Covid-osztályon meggyilkolt nő megtámadásáról

2021. március 18. – 11:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Öt nappal azután, hogy egy 37 éves, koronavírus-fertőzött kínai férfi többször megszúrta mélyaltatásban, lélegeztetőn lévő betegtársát a Honvédkórházban, aki azóta a támadás következtében el is hunyt, a rendőrség további részleteket tett közzé a történtekről.

Gál Sándor rendőr alezredes, a BRFK Életvédelmi Osztályának vezetője arról számolt be a Police.hu-n közzétett videóban, hogy az eddig információk alapján a 37 éves, magyarul nem beszélő, rendezett családi körülmények között élő, büntetlen előéletű, szakácsként dolgozó kínai férfi szombaton egy másik beteget is megtámadott: 16:30-kor a Podmaniczky utcai Covid 2-es intenzíven az egyik ápoló női segélykiáltásra figyelt fel, ami az egyik szobából érkezett. Odaérve látta, hogy a férfi a női beteg ágya mellett állva egyik kezével a nő nyakát szorongatta, másik kezével a mellkasát ütötte.

A férfi az ápolót látva megállt, majd a kötözésre odatett ollókat bokszerként magához vette, és az ápoló felé indult. Időközben egy másik ápoló is odaért társához, ők ketten a folyosón hátráltak, és próbáltak ott elérhető tárgyakat magukhoz venni, amikkel esetleg leszerelhetnék a férfit.

A folyosón haladva aztán egy másik kórteremhez értek, ahol lélegeztetőgépen, mélyaltatásban feküdt egy 54 éves asszony, aki március elején került az intenzív osztályra. A kínai férfi ekkor váratlanul bement a szobába, kitépte a csövet a nő szájából, és a kezében lévő ollóval közel harmincszor megszúrta a fején.

A támadás után a folyosóra, majd az előtérbe jutott, itt leszerelték a biztonsági őrök, egyiküket azonban eközben megszúrta a kezén.

Az asszony életveszélyesen megsérült a támadás következtében, a fellépett oxigénhiány miatt az orvosoknak újra is kellett éleszteniük. Vasárnapra kritikussá vált az állapota, majd március 17-én meghalt.

A férfit a rendőrök egy közeli pszichiátriára szállították a támadás után, ám az állapota miatt nem tudták gyanúsítottként kihallgatni, ugyanakkor közölték vele, hogy gyanúsítják és őrizetbe vették. Letartóztatását március 16-án elrendelte a bíróság, fogva tartás helyéül a Büntetés-végrehajtás Központi Kórházát jelölték meg. Noha felmerült a sajtóban, hogy a férfi elvonási tünetek miatt támadhatott, Gál Sándor szerint semmi sem bizonyítja egyelőre, hogy a férfi kábítószer-fogyasztó volna. A tájékoztatás szerint további szakértőkkel vizsgálják majd, hogy mi válthatta ki a támadást.

A férfivel rövidesen közlik az újabb gyanúsításokat: a közfeladatot ellátó személy sérelmére, több ember sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletének, és súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúját.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!