Meghalt az a tanárnő, akit megszurkált egy férfi a Honvédkórházban

2021. március 17. – 14:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Blikk értesülése szerint meghalt az az 54 éves tanárnő, akit sebészeti ollóval többször arcon és mellkason szúrt a Honvédkórház egyik Covid-osztályán szombaton egy kínai állampolgárságú férfi. A BRFK sajtóosztálya kérdésünkre megerősítette a hírt. Arról, hogy módosítják-e a bűncselekmény tényállását, még nem tudtak információt adni, igazságügyi orvosszakértők fogják eldönteni, hogy a támadásnak mekkora szerepe volt a nő halálában. A rendőrség feltehetően csütörtökön ad részletesebb tájékoztatást az ügyről.

Mint korábban megírtuk, a 37 éves kínai állampolgárságú férfi a szurkálás után kirohant az osztályról, a biztonsági őr megpróbálta visszatartani, de a támadó őt is megsebezte a kezén. A tettest végül a kórház udvarán fogták el a rendőrök.

A Blikk szerdán azt írta, hogy az 54 éves, megtámadott asszony évtizedek óta tanárnőként dolgozott. A nő a támadás idején mélyaltatásban volt, gépi lélegeztetésre szorult, ekkor rontott rá a férfi. A lap szerint a szúrások a nő agyát is érintették. Információik szerint a támadó bekerülése előtt drogfüggő volt, a kórházban elvonási tünetei voltak, kihallgatásakor nem tett beismerő vallomást, csupán annyit közölt, hogy nem emlékszik semmire.

A kínai férfi letartóztatását kedden rendelte el a bíróság, mely az ügyészi indítvánnyal egyezően úgy döntött, hogy a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a férfit gyanúsítottként hallgatta ki védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!