Blikk: Életveszélyes állapotban van a Covid-osztályon megtámadott 54 éves tanárnő

2021. március 17. – 08:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyos, életveszélyes sérüléseket okozott betegtársának az a 37 éves kínai férfi, aki múlt hét szombaton egy sebészi ollóval többször is megszúrta őt az arcán és mellkasán egy VI. kerületi kórház Covid-osztályán. A Blikk azt írja: az 54 éves, megtámadott asszony évtizedek óta tanárnőként dolgozik. Az asszony a támadás idején mélyaltatásban volt, gépi lélegeztetésre szorult, ekkor rontott rá a férfi. A lap úgy tudja: a szúrások a nő agyát is érintették. Azt is írták, hogy információik szerint a támadó bekerülése előtt drogfüggő volt, a kórházban elvonási tünetei voltak.

A támadó letartóztatását kedden rendelte el a bíróság, mely az ügyészi indítvánnyal egyezően úgy döntött, hogy a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani. A terézvárosi rendőrök a kórház udvarán fogták el a támadót. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a férfit gyanúsítottként hallgatta ki védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt.

Az ügyészség azért kérte a férfi letartóztatását, mert szerintük a gyanúsított jelenléte a büntetőeljárásban csak így biztosítható, az eset körülményei alapján pedig a bűnismétlés veszélye is reális.

Mint arról szombaton beszámoltunk, egy VI. kerületi kórházban sebészeti ollóval többször arcon és mellkason szúrt egy másik beteget egy Covid-osztályon ápolt, kínai állampolgárságú férfi. A gyanúsított kirohant az osztályról, a biztonsági őr megpróbálta visszatartani, de a támadó őt is megsebezte a kezén – írták.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!