Letartóztatták a betegtársát a Covid-osztályon megszurkáló kínai férfit

2021. március 16. – 14:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elrendelte a bíróság annak a 37 éves külföldi férfinak a letartóztatását, aki egy sebészeti ollóval súlyosan bántalmazott egy védekezésre képtelen állapotban, altatásban lévő nőt szombat délután egy fővárosi kórházban, életveszélyes sérüléseket okozva neki – közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

Ibolya Tibor ismertette: a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően úgy döntött, hogy a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.
Felidézte: a terézvárosi rendőrök a kórház udvarán fogták el a támadót. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a férfit gyanúsítottként hallgatta ki védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt.

Az ügyészség azért kérte a férfi letartóztatását, mert szerintük a gyanúsított jelenléte a büntetőeljárásban csak így biztosítható, az eset körülményei alapján pedig a bűnismétlés veszélye is reális. Ibolya Tibor tájékoztatása szerint a végzés fellebbezések miatt nem végleges.

Mint arról szombaton beszámoltunk, egy VI. kerületi kórházban sebészeti ollóval többször arcon és mellkason szúrt egy másik beteget egy Covid-osztályon ápolt, kínai állampolgárságú férfi. A gyanúsított kirohant az osztályról, a biztonsági őr megpróbálta visszatartani, de a támadó őt is megsebezte a kezén – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!