A kormányzati média címeiben nem is olyan drámai a járványhelyzet

2021. március 17. – 12:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem is olyan drámai a járványhelyzet Magyarországon, ha az ember a kormányzati médiát fogyasztja.

A 444 szedte össze, hogy milyen címekkel jelentek meg a kormányhoz közel álló portálok cikkei a reggel közölt adatokról.

A hirado.hu például ezt tartotta fontosnak kiemelni: „Tovább csökkent a fertőzöttek száma, míg a halálos áldozatoké nőtt”. A Magyar Nemzet cikkéből se derült ki, hogy még soha nem volt ennyi halálos áldozata egy nap alatt itthon a járványnak („Több mint 3000 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma” címmel jelent meg)

Az Origo maradt a tényszerű közlésnél: „3456 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon”. Így a lap olvasói csak a cikkre kattintva tudhatták meg, hogy már több mint tízezer beteget ápolnak kórházban, és ezernél is többen vannak lélegeztetőgépen.

Szintén a 444 írt arról, hogy a köztévében a Belgiumban tomboló adatokról beszéltek. Felsorolták, hogy ott napi szinten háromezer új fertőzött van, több mint kétezer koronavírusos beteget ápolnak a kórházakban, és közülük háromszázan vannak lélegeztetőgépen. Csak épp azt felejtették el megemlíteni, hogy nálunk mi a helyzet.

Magyarországon 3456 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, 195 beteg hunyt el. 10 284 koronavírussal fertőzöttet ápolnak kórházban és 1167 ember van lélegezetetőgépen.

A magyarországi média helyzetéről pár napja jelent meg egy részletesebb elemzésünk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!