Hétvégén lehet utoljára sétálni a Lánchídon, és újra megnyitják a pesti rakpartot

2021. március 11. – 08:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Most szombaton újra megnyitják a pesti rakpartot a gyalogosok-kerékpárok előtt a Margit híd és a Közraktár utca között, és ezentúl a rakpartot érintő beruházások elindításáig minden hétvégén ugyanígy lesz, írja a Főpolgármesteri Hivatal a közleményében.

A háromnapos hétvégén lezárják az autósok elől a Lánchidat is, csak gyalogosan lehet majd használni, ami „a búcsúra is lehetőséget ad” a főváros szerint: március 17-től, jövő szerdától ugyanis elkezdődik a Lánchíd felújítása. A helyszíni kivitelezést előkészítő munkálatok miatt a járdákat lezárják, így a gyalogosok a felújítás végéig nem használhatják a hidat. Az autós forgalom elől várhatóan június közepétől lesz lezárva a Lánchíd, írják.

Mint arról beszámoltunk, az A-Híd Zrt. nyerte a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárást, a cég 18,8 milliárdért újíthatja fel a hidat. A híd felújítása 2023 őszére fejeződhet be.

A fővárosi önkormányzat – a kivitelezési feladat mielőbbi megkezdése érdekében – a megvalósításhoz szükséges teljes összeg biztosítását vállalja. A főváros ennek biztosítására a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa tavaly februári határozatában foglalt azon kormányzati ígéretben bízva vállal kötelezettséget, hogy a kivitelezési feladathoz a központi költségvetés az önkormányzatnak 6 milliárd forint támogatást biztosít – írták korábbi közleményükben, hozzátéve, hogy „ezt a vállalását a kormány eddig nem teljesítette, ám a Lánchíd felújításának megkezdése nem tűr halasztást”.

A Lánchíd körüli politikai számháborúról ebben a cikkünkben írtunk részletesen. >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!