Gyurcsány: Ami történik, az énszerintem ennek a kormánynak a Waterlooja

2021. március 07. – 12:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Ami az elmúlt napokban történt, meg történik, az énszerintem ennek a kormánynak a Waterlooja. Ha valaki nem tudja megszervezni, hogy 74 ezer embert beoltsanak egy hétvégén, (…) az elég gáz”, közölte Gyurcsány Ferenc egy vasárnap délelőtti Facebook-videójában.

Gyurcsány azt is mondta, hogy „ha kiderül, hogy a Magyarországnak járó Moderna vakcinából nem hívtuk le a nekünk járót, és elvitték a franciák, a németek, a dánok, mi meg hoppon maradtunk, mert a kormány ügyeskedik más vakcinákkal, az még inkább gáz.”

A Moderna vakcinás vitát, hogy akkor kevesebbet szerzett-e a kormány, vagy sem, ide kattintva olvashatja vissza, ez pedig az egész ügyet elindító cikkünk volt.

„Ez a kormány egészen teszetosza módon viselkedik. Ez egészen elképesztő. (…) Ez Orbán Viktor kormányának a hibája”, tette hozzá.

A poszt szövege pedig, amelyben a videót kitették, így szól:

„Németek, dánok és franciák kaphatják meg azokat a Moderna-oltásokat, amelyek nekünk, magyaroknak jártak volna. Egészen drámai és teljességgel példátlan, hogy Orbánék két összeomlás között ilyen hazaárulást engedtek meg maguknak. Nem fogjuk következmények nélkül hagyni, ezt megígérem.”