A rendőrség eddig 12 főt állított elő a gödöllői HÉV-en történt támadás miatt, az elkövető nem volt köztük

2021. március 6. – 14:34

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken írtunk arról, hogy a rendőrség elfogta azt a 35 éves férfit, aki a szentendrei HÉV-vonalán több telefont ellopott az utasoktól. A cikkben említést tettünk a gödöllői HÉV-en januárban történt bűncselekményről, amikor egy férfi megpróbált megerőszakolni egy nőt a vonaton.

Szombaton a rendőrség részletesen számolt be ennek az ügynek a nyomozásáról a police.hu oldalon.

A január 19-i bűncselekmény óta eltelt 46 nap alatt a nyomozók 12 főt állítottak elő, ám mindannyiukról kiderült, hogy nem volt közük a támadáshoz.

A tettesről grafika készült, az el alapján készített plakátokat 2021. március 5-én kora reggel kezdték teríteni a H8-as HÉV vonalán és környékén. A szerelvényeken, a megállókban, a forgalmasabb helyszíneken több száz felhívást helyeztek ki a HÉV rendészet munkatársai és a gödöllői rendőrök. Pest megye rendőrfőkapitánya nettó 1 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

„Az eltelt 46 nap alatt a nyomozócsoport és a kiegészítő egységek munkatársai közel 600 liter kávét fogyasztottak el, szolgálati autókkal 3000 kilométernyi, gyalogosan közel 250 kilométer távolságot tettek meg. Teljesítettek 470 órányi bűnügyi portyaszolgálatot, végig néztek kb. 250 óra kamerafelvételt. A nyomozás iratainak egymás mellé rakott lapjainak hossza négy Duna híd hosszát teszi ki, a kezdeményezett és fogadott telefonhívások száma több mint háromezer, az elektronikus levelek száma ötszáz körüli” – számol be a nyomozás részleteiről a rendőrség.

A rendőrség várja a felderítést segítő állampolgári bejelentéseket, a gödöllői rendőrök pedig folytatják a hajtóvadászatot, és mindent megtesznek a támadó azonosítása, felkutatása és elfogása érdekében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!