Nem talált semmi gyanúsat a rendőrség Orbán apjának bányacégével kapcsolatban

2021. március 3. – 08:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint nem indult nyomozás Orbán Viktor édesapjának bányacége, a Dolomit Kft. ügyében, dacára annak, hogy az utóbbi években a Direkt 36 cikksorozatban tárta fel, hogy a nagy állami beruházások rendszeres beszállítójaként számontartott cég jóval a piaci ár felett ajánlja a termékeit – írja a Népszava.

Mint azt január elején a Telex is megírta, a rendőrség azután értesült hivatalosan az ügyről, hogy Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult. Az ellenzéki képviselő arra volt kíváncsi, hogy folyik-e vizsgálat arról, hogy az állami beruházások esetén piaci áron veszik-e meg Orbán Győző cégének termékeit, Polt viszont válasz helyett feljelentésként értékelte a megkeresést, és továbbította az illetékes szervnek.

Ez a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság volt, amely a Népszava kérdésére válaszolva most azt írta, hogy nem indítottak nyomozást az ügyben. Az is kiderült, hogy

azért utasították el a feljelentést, mert „a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény”.

A Népszava tavaly októberi összesítése alapján a dolog nem tűnik meglepőnek, mint akkor írták, csaknem százhúsz olyan esetből, amikor ellenzéki képviselők keresték meg Polt Pétert, egy sem jutott vádemelésig. A Direkt 36 cikkei nyomán egyébként nem csak a legfőbb ügyészt kereste meg a DK, az EU csalás elleni hivatalánál, az OLAF-nál is feljelentették a Dolomit Kft.-t. A Fidesz ezzel nagyjából egy időben a Gyurcsányhoz köthető Altus Zrt.-t jelentette fel, mert az álláspontjuk szerint uniós forrásokat adott kölcsön Czeglédy Csabának.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!