A DK Orbán Győző, a Fidesz Gyurcsány cégét jelenti fel az OLAF-nál

2021. január 31. – 16:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A DK feljelenti Orbán Győzőt az Unió csalás elleni hivatalánál – olvasható a párt közleményében. A miniszterelnök édesapjának cége 60-70 százalékkal magasabb áron árulja a termékeit, mint a főbb versenytársai.

A DK azért fordult az OLAF-hoz, mert a Dolomit Kft. rendszeresen vesz részt állami tenderekben, és attól tartanak, hogy a magyar adófizetők (sőt, EU-s pénzeket használó fejlesztések esetében az uniós állampolgárok) a túlárazott termékekért fizetnek.

Azt kérték az OLAF vezetőjétől, hogy alaposan vizsgálják ki az ügyet és ha kell, indítsák el a szükséges eljárást.

Budai Gyula az Altus Zrt. miatt fordul az OLAF-hoz

Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő az uniós forrásokat Czeglédy Csabának kölcsönadó Altus Zrt. ügyében fordul az OLAF-hoz – írja az MTI.

Budai Gyula azt mondta, hogy a „Gyurcsány-család családi cége”, az Altus Befektetési Zrt. 1,5 milliárd forint európai uniós támogatást kapott, és ebből több alkalommal adott kölcsönt Czeglédynek. Czeglédy ügyvédi kamarai tagságát októberben függesztették fel, mert bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik ellene eljárás

Budai szerint Czeglédy egy év alatt több mint 150 millió forintot kapott a fővárosi DK-s önkormányzatoktól közpénzből, és azt mondta, hogy szerinte egyértelmű, hogy az Altus Befektetési Zrt. európai uniós forrást adott Czeglédynek. Az Altus kölcsöneivel kapcsolatban a héten feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségnél.

A fideszes politikus azt mondta, hogy EU-s forrást sem kölcsönként, sem támogatásként nem lehet továbbadni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!