Blikk: Fegyverek, luxusjárművek elhozatalára adott felhatalmazást Kósa Lajosnak a csengeri „örökösnő”

2021. február 19. – 12:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Fegyverek, arany ékszerek, luxusjárművek, némi készpénz – a Blikk pénteki nyomtatott számában megjelent hír szerint összesen másfél milliárd forintnyi vagyon szerepel abban a felhatalmazásban, amit Sz. Gáborné – akit ma már P. Máriának hívnak egy házasság miatt –, a csengeri „örökösnő” adott Kósa Lajos fideszes politikusnak.

A lap szerint a közjegyzői okiratba foglalt meghatalmazás szerint Kósának a budapesti német nagykövetségről kellett volna elvinnie az ott tárolt mesés hagyatékot. A listában 23 darab festmény és 69 darab vadászpuska is szerepel, plusz aranyórák, részvények, érmék, egyéb vagyontárgyak.

Kósa Lajos azt mondta a rendőrségi vallomásában, hogy a megbízást nem fogadta el, szavai arra utalnak, hogy nem is tudott róla. „Semmilyen vagyontárgyát soha nem láttam Sz.-nénak, arról soha semmilyen hivatalos leltárt nem láttam, ilyen megbízást nem fogadtam el” – idézi a lap Kósa szavait.

A Blikk egy korábbi cikke szerint P. Mária több ajándékozási szerződést is kötött Kósával 2016-ban. Az egyik alapján a fideszes politikusé lett volna az egyik legnagyobb francia bank, a Credit Industrial et Commercial Bank (CIC AG) 24,09 százaléka. A Blikk birtokába került szerződés szerint Kósa az ajándékot „köszönettel elfogadta”.

Kósa Lajos tanúvallomásáról csütörtökön mi is részletesen írtunk. Ebből többek között kiderül az is, hogy Kósa Lajos négyszer is találkozott Svájcban P. Máriával, az asszonyt több ottani bankhoz elkísérte, és jártak egy ügyvédnél is. A felfoghatatlan Kósa-ügyről és annak kapcsán a kormánypárt körüli botrányok készült elemzésünket pedig itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!