Blikk: A csengeri szélhámosnő Kósa Lajosnak „ajándékozta” volna az egyik legnagyobb francia bank negyedét, amit a politikus köszönettel elfogadott

2021. február 16. – 07:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Európa leggazdagabb emberei közé tartozhatott volna Kósa Lajos fideszes képviselő, ha teljesülnek az általa aláírt ajándékozási szerződések, írja a Blikk.

A csengeri örökösnő, Sz. Gáborné, aki elhitette a volt debreceni polgármesterrel, hogy mesés örökség jogosultja, több ajándékozási szerződést is kötött vele 2016-ban. Az egyik alapján Kósáé lett volna az egyik legnagyobb francia bank, a Credit Industrial et Commercial Bank (CIC AG) 24,09 százaléka. A Blikk birtokába került szerződés szerint

Kósa az ajándékot „köszönettel elfogadta” a szélhámosnőtől,

aki azt állította a politikusnak, hogy 99 százalékos részesedése van a bankban. A francia óriásbank nagyobb bármely magyar pénzintézetnél, több mint ötmillió ügyfele van, és több mint harminc országban van jelen.

A Blikk szerint Kósát egy svájci céggel is megajándékozta Sz. Gáborné, pontosabban öt éven keresztül az osztalékjövedelmének öt százalékát ajánlotta fel a politikusnak, aki ezt is köszönettel elfogadta.

Kósa Lajos a rendőrségi vallomásában azt mondta, hogy a két ajándékozási szerződés az aláírás pillanatában is semmis volt, hiszen az ajándéktárgyak nem voltak az ajándékozó birtokában. „A két ajándékozási szerződés megkötésének körülményeire nem emlékszem. Sz. Gábornéval kapcsolatban mindvégig az volt a magatartásom, hogy tőle semmit nem fogadok el, sem pénzt, sem ajándékot, sem egyebet” – mondta Kósa a rendőrségnek.

Néhány nappal ezelőtt arról írtunk, hogy a rendőrségi tanúvallomások alapján Kósa akár még a német pénzügyminiszterrel is találkozott volna az örökség reményében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!