Elnézést kért Parragh László az ötezer forintos nyilatkozatáért

2021. február 09. – 08:34

Másolás

Vágólapra másolva

Parragh László elnézést kért azoktól, akiket megsértett azzal a mondatával, hogy:

„ha valaki nem tud egy év alatt ötezer forintot kifizetni, az ne menjen el vállalkozni!”

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az RTL Klub Híradójának nyilatkozta ezt azután, hogy többen is sértőnek találták az ötezer forintos regisztrációs díjról tett kijelentését. Múlt vasárnap az ATV-ben kérdezték arról Parraghot, hogy a járványhelyzet miatt eltörölnék-e a kamarai díjat, hogy így gyakoroljanak gesztust a vállalkozók irányába. Parragh szerint a nyilvánosság nem ismerhette meg az akkor ott elmondott teljes gondolatmenetét, de ha valakit megsértett, attól elnézést kér.

Szerinte a kamara az elmúlt időszakban több enyhítésért tudott sikeresen lobbizni a kormánynál. „Csak tavaly ötszázmilliárdot kialkudtunk a gazdaság számára, viszont a kamarát ehhez fent kell tartani, bért kell fizetni, ehhez működni kell” – mondta Parragh, aki továbbra is úgy gondolja, ötezer forint egy vállalkozás számára nem lehet akkora tétel, amit nem lehet kigazdálkodni.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass