Parragh László szerint aki nem tudja kifizetni az ötezres kamarai tagdíjat, az ne menjen vállalkozni

2021. február 07. – 20:29

Másolás

Vágólapra másolva

Az ATV kérdezte Parragh Lászlótól, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől, hogy a járványhelyzet miatt eltörölnék-e a kamarai díjat, hogy ezzel gyakoroljanak gesztust a vállalkozók irányába.

Parragh erre azt felelte:

„Kötelező kamarai tagság nincs, van egy ötezer forintos regisztrációs díj, ami, ha belegondolunk, egy olyan kicsi összeg egy vállalkozás tekintetében, ha valaki nem tud egy év alatt ötezer forintot kifizetni, az ne menjen el vállalkozni.”

Parragh egyébként az utóbbi napokban többször is felszólalt a gazdaság újraindításáról. Vasárnap például azt mondta, akkor lesz gazdasági nyitás, ha a lakosság felét, tehát 3-4 millió embert beoltottak, de szerinte a nyitás után a gazdaság nagyon gyorsan helyre is áll majd. Csütörtökön pedig az iparkamara évnyitóján azt is mondta, Magyarországé az Európai Unió egyik legjobban teljesítő gazdasága.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass