Siófokon vett nyaralót Karácsony Gergely

2021. február 01. – 16:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Siófok-Sóstón vett hétvégi házat Karácsony Gergely 2020-ban – derült ki a főpolgármester friss vagyonnyilatkozatából.

A 189 négyzetméteres teleknek és a 37 négyzetméteres háznak ötven százalékban a tulajdonosa, mint ahogy az öt évvel korábban vásárolt zuglói ház is fele részben az övé.

Más ingatlan, autó vagy vagyontárgy nincs a nevén, a nyaraló az egyetlen jelentősebb változás a főpolgármester vagyonnyilatkozatában. Orbán Viktorhoz hasonlóan

Karácsonynak sincs egyetlenegy forint készpénze vagy megtakarítása se,

igaz, a vagyonnyilatkozatban a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény szerinti illetményalap hatszorosát meghaladó összeget kell csak feltüntetni.

Úgy tűnik, a siófoki nyaralót hitelből vette Karácsony, mert 30 millió forintra nőtt a banki tartozása, amely a tavalyi bevallása szerint már csak 19 millió volt. Új elem továbbá, hogy 3,7 millió forinttal tartozik egy meg nem nevezett magánszemélynek, és tavaly év végére már 1,8 millió forintra gyarapodott a lakás-takarékpénztári megtakarítása.

Az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatait ebben a cikkben néztük meg részletesebben.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass