A Telex kérdései a kormányinfóra

2021. január 28. – 10:29

Másolás

Vágólapra másolva

A sajtónak a kérdéseket emailen kellett elküldenie a kormányinfót megelőző nap 15.00 óriáig. A Telex ezekre vár választ a mai tájékoztatón:

  • Lemond-e Varga Judit, miután kiderült, hogy a csok (családi otthonteremtési kedvezmény) szabályait megszegve, nem életvitelszerű ottélésre hivatkozással vett fel 10 millió forintos állami támogatást egy ingatlan megújításához?
  • Miért cenzúrázták a Hétköznapi Csalódások punk zenekar raktárkoncertjét úgy, hogy a kormányt leginkább kritizáló számokat vágták ki az adásból?
  • Miért vágták ki teljesen az adásból a fellépésen központi szerepet kapó színészt, aki egy bohócot alakított?
  • Terveznek még valamilyen támogatási konstrukciót kitalálni a turizmus-vendéglátás szektor számára, hogy elkerüljék a tömeges csődöket?
  • Miért tartoznak más kategóriába az éttermek, mint a üzemi étkezdék? Utóbbiak nyitva tarthatnak, oda – a legtöbb esetben – bárki bemehet, és helyben fogyaszthat. Miben más ez, mintha valaki étterembe menne és ott fogyasztana?
  • Több lap egymástól függetlenül is úgy értesült, hogy a Szputnyik V vakcinának az OGYÉI úgy adta meg az engedélyt, hogy a hatóság által felkért szakértők aggályokat fogalmaztak meg a vakcinával szemben, amelyekre nem kaptak megnyugtató választ, és az engedély megadása után ki is szálltak a közös munkából. Tud arról a kormány, hogy az engedély megadását a szakértők nem javasolták, és ha igen, mit szól hozzá?

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!