Hat évre börtönbe küldené az ügyészség Boldog István fideszes képviselőt

2021. január 14. – 19:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hat év letöltendő börtönt, ötmilliós pénzbüntetést és 6 666 666 forint értékű vagyonelkobzást kér Boldog István fideszes parlamenti képviselőre a Központi Nyomozó Főügyészség, értesült az Alfahír. A közügyektől öt évre tiltanák el a Jász-Nagykun-Szolnok megyei politikust.

A lap megkeresésére hivatalosan sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem akarták az információt.

„Ezek az információk azért szivároghattak ki, mert valamelyik ügyvéd vagy vádlott a sajtó rendelkezésére bocsájtotta, hiszen a bíróságtól megkapták a vádiratot”

– írták.

Az Alfahír információi egybevágnak azokkal az értesülésekkel, amelyek nem hivatalosan a Telexhez is eljutottak a napokban. Kérdéseinket elküldtük a Fővárosi Törvényszéknek és az ügyészségnek is, de nem kaptunk választ.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Boldog István és nyolc társa ellen a Fővárosi Törvényszéken. Erről december 21-én adtak tájékoztatást.

A vádirat lényege szerint „a Boldog Istvánhoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is”. Mindezekért a vállalkozóktól 2019 májusában húszmillió forintot kaptak.

Boldog István ügyét Hadházy Ákos robbantotta ki még 2019 végén. Nagy Szilárd volt fideszes kengyeli polgármester volt az, aki egy vádalku keretében elmondta a hatóságoknak, hogyan voltak előre leosztva Boldog körzetében az EU-s pályázatok. A jelek szerint nemcsak az volt leosztva előre, mikre pályázhatnak a települések, hanem az is, a közbeszerzéseken mely cégeket kell megbízni, és kinek, mennyit kell visszaosztani.

Az ügyben több embert letartóztattak, köztük Boldog jobbkezét, a fideszes önkormányzati képviselő Fehér Petrát is. Fehér a törökszentmiklósi önkormányzatban és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlésben is képviselő. Önkormányzati pozíciójáról novemberben mondott le.

A koronatanú, Nagy Szilárd december 17-én egyórás videóinterjút adott, amelyben részletesen beszélt a rendszer működéséről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!