Vádat emeltek Boldog István fideszes képviselő és társai ellen

Legfontosabb

2020. december 21. – 09:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Boldog István és nyolc társa ellen a Fővárosi Törvényszéken, közölte a KNYF.

A NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságán indult, majd a Központi Nyomozó Főügyészségre áttett ügyben az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Boldog Istvánt, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

A vádirat lényege szerint „a Boldog Istvánhoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is”. Mindezekért a vállalkozóktól 2019 májusában húszmillió forintot kaptak.

„A mai napon a Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben kilenc személy ellen emelt vádat, akik közül Boldog István és Fehér Petra közszereplő”

– olvasható a közleményben.

Boldog István ügyét Hadházy Ákos robbantotta ki még 2019 végén. Nagy Szilárd volt fideszes kengyeli polgármester volt az, aki egy vádalku keretében elmondta a hatóságoknak, hogyan voltak előre leosztva Boldog körzetében az EU-s pályázatok. A jelek szerint nemcsak az volt leosztva előre, mikre pályázhatnak a települések, hanem az is, a közbeszerzéseken mely cégeket kell megbízni, és kinek, mennyit kell visszaosztani.

Az ügyben több embert letartóztattak, köztük Boldog jobbkezét, mindenesét, a fideszes önkormányzati képviselő Fehér Petrát is. Fehér a törökszentmiklósi önkormányzatban és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlésben is képviselő. Önkormányzati pozíciójáról novemberben mondott le.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!