Két szemeszterre eltiltották tanulmányaiktól a két BME-s hallgatót, akik szétzúzták a kollégiumot Orbán bejelentése után

2021. január 8. – 13:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Két féléves tanulmányi eltiltást és két féléves kollégiumi kitiltást kapott szankcióként” az a két hallgató, akik tavaly novemberben részegen zúzták szét a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Schönherz Kollégiumának egyik szobáját, válaszolta a Telex kérdésére a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Kommunikációs Csoportja.

Hozzátették, hogy a rongálásban összesen öten vettek részt, három hallgató ellen a rendőrség eljárást folytat, „ezért az érvényes Fegyelmi és Kártérítési Szabályzat előírásai szerint, a rendőrségi eljárás lezárultáig a fegyelmi eljárást felfüggesztette az egyetem”.

Tavaly novemberben jutottak el a Telexhez azok a felvételek, amelyeken az látszik, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Schönherz Kollégiumában több helyiségében is durvább pusztítást végeztek a hallgatók. A székeket, ágyakat és matracokat szétdobálták, az egyik szobában pedig a falat is elkezdték kibontani.

Az egyetemisták állítólag azután kezdtek rombolni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök november 9-én minden korábbinál szigorúbb járványügyi korlátozásokat jelentett be, egyebek mellett azt is, hogy november 11-től a felsőoktatás csak online formában működhet, az egyetemi kollégiumokat bezárják.

A rongálásban egyébként további tizenhárom fő is érintett – „ők passzív résztvevőként, az események megakadályozásának, vagy jelzésének elmulasztásával szintén vétettek a szabályok ellen”, tudtuk meg a kommunikációs csoporttól. „Az ő esetükben

kollégiumi kitiltásról, szigorú megrovásról vagy megrovásról határozott a fegyelmi bizottság, ami a következő két félévben az érintett hallgatók esetében a kollégiumi elhelyezés megszerzését befolyásoló tényező. A határozatok ellen eddig fellebbezés nem érkezett.”

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!