Kalapáccsal zúzták szét a BME kollégiumi szobáját, és ezt még videóra is vették

2020. november 10. – 16:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd reggelre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Schönherz Kollégiumának több helyiségét is szétverték a hallgatók. Az egyetem vizsgálatot rendelt el, a kollégium üzemeltetéséért felelős cég pedig feljelentést tesz.

Nagyon para, bazmeg! Mint egy ilyen laktanya, vágod, amit szétbarmolnak az oroszok

– kommentálja valaki azokat a felvételeket, melyek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) a Schönherz Kollégiumban készült.

A döbbenet annak szól, hogy a kollégium több helyiségében is durvább pusztítást végeztek a hallgatók kedd reggelre. A székeket, ágyakat és matracokat szétdobálták, az egyik szobában pedig kalapáccsal kezdték el kibontani a falat. Erről egyébként külön videó is készült, amit a Telexhez is eljuttattak.

Több olvasónk is jelezte, hogy a hallgatók azután kezdtek rombolni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn minden eddiginél szigorúbb járványügyi korlátozásokat jelentett be, egyebek mellett azt is, hogy november 11-től a felsőoktatás csak online formában működhet, az egyetemi kollégiumokat bezárják.

A BME a Telexnek megerősítette, hogy a felvételek az egyetem kollégiumában készültek, a rongálás miatt pedig vizsgálatot rendeltek el.

„A vizsgálat alapján tudunk majd pontos választ adni arra, hogy hányan vettek részt a rongálásban. A rongálásban részt vevő hallgatókat érintő szankciókról a fegyelmi eljárás lefolytatását követően az Egyetem Fegyelmi Bizottsága fog döntést hozni, valamint az üggyel kapcsolatban ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést indít a kollégium üzemeltetéséért felelős cég”

– írták.

Információnk szerint hétfő éjjel többször is jártak rendőrök az épületben. Kérdéseinkkel kerestük a BRFK-t is, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Frissítés: Megkaptuk a rendőrség válaszát, amiben azt írják, hogy a kollégiumhoz hangoskodás miatt hívták ki a rendőröket.

„A helyszínen akkor egyéb jogsértést nem tapasztaltak, azonban a Telex.hu oldalon megjelent videofelvétel alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság eljárást indít”.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!