Ötezer háziorvosi rendelőt jelölt ki oltópontként a kormány

2021. január 7. – 19:52

Másolás

Vágólapra másolva

Ötezer háziorvosi rendelőt jelölt ki oltópontként a kormány – derült ki szerdán egy körlevélből, amit a területi kormányhivatalok küldtek ki a rendelőknek, és amit Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő osztott meg Facebook-oldalán.

A levélből az látszik, hogy rohamtempóban próbálták felmérni, hogy a rendelők alkalmasak-e oltópontnak, rendelkeznek-e a szükséges infrastruktúrával, és megfelelnek-e a járványügyi előírásoknak.Az orvosoknak még aznap, legkésőbb 16 óráig kellett megküldeniük a választ a kormányhivatalnak.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a háziorvosi rendelők alkalmasak a védőoltások beadására, hiszen felszereltek hűtőszekrénnyel, amelyben az oltóanyagot tudják tárolni, és azokkal az orvostechnikai eszközökkel, gyógyszerekkel is, amellyel az oltás után jelentkező allergiás reakciókat tudják kezelni adott esetben.

Müller azt mondta, hogy az érkező vakcinaszállítmányok alapján döntenek majd arról, hogyan bővítik az oltópontok számát, de számítanak a háziorvosokra. Azt ugyanakkor nem említette, hogy mikor kezdik meg az oltásokat a háziorvosok.

Jelenleg 25 oltóponton adják be az egészségügyi dolgozóknak a Pfizer–BioNTech vakcináját, amiből kedden újabb 39 ezer adag érkezett Magyarországra. Eddig 31 500 egészségügyi dolgozót oltottak be Müller csütörtöki tájékoztatása szerint.

Ha fontosnak tartja a független sajtót kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!