Ráomlott a parkoló autókra a Radetzky-laktanya fala

2021. január 6. – 10:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Reggel valószínűleg a bontási munkák miatt ráomlott a volt Radetzky-laktanya fala a parkoló autókra a Fekete sas utcában. A rendőrség lezárta az omlás környékét, folyik a helyszínelés.

A Radetzky-laktanya bontása során az épületről leeső faldarabok megrongálták az ott parkoló autókat, melyekben jelentős kár keletkezett. Csak a szerencsén múlt, hogy egyetlen ember sem járt éppen arra, és nem találták el a faldarabok a Fekete Sas utcán közlekedő autókat.

– írta Örsi Gergely II. kerületi polgármester a közösségi oldalán.

Hozzátette: a helyszínen vannak a városrendészekkel, a rendőrséggel, és a katasztrófavédelem szakembereivel. Lezárták a Fekete Sas utcát és a Henger utcát, az érintett autók tulajdonosait megkeresik. A bontás körülményeit vizsgálják.

Fotók: Tenczer Gábor / Telex Fotók: Tenczer Gábor / Telex
Fotók: Tenczer Gábor / Telex

A helyszínen járva azt lehetett látni, hogy a faldarabok jelentős része a fekete kordonnal elkerített járdára dőlt, de számos tégla és törmelék kijutott a parkolósávra – bezúzva a parkoló kocsik első vagy hátsó szélvédőjét, és behorpasztva tetejüket, valamit az útra, sőt néhány faldarab a gyalogosok által gyakran használt túloldali járdára is át pattogott. Szerencsére senki sem sérült meg.

A bontást végző cég képviselőit keressük, hogy megtudjuk pontosan mi történt.

A volt Radetzky-laktanya hányatott sorsáról és bontásának megkezdéséről ebben a cikkben írtunk. A napokban sikerült bejutni a romok falai mögé és utolsónak megnézni a különleges hangulatot árasztó épületet belülről is, képes riportunk a témában hamarosan elkészül.

A legfrissebb budapesti hírekért kattintson ide >>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!