Győrfi Pál meghatódott, miután megkapta a koronavírus elleni vakcinát

2021. január 4. – 15:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is megkapta a koronavírus elleni oltás első részét az Üllői úti Klinika egészségügyi oltópontján hétfőn.

„Bevallom, kicsit meghatódtam, több okból is. Egyrészt azért, mert felemelő érzés volt látni, hogy a különböző korú, beosztású egészségügyi dolgozók, orvosok, nővérek, az Országos Mentőszolgálat bajtársai és a többi segítő szakember milyen lelkesen és fegyelmezett rendben veszi fel a védőoltást.

Ez fontos, hiszen nekünk példát is kell mutatnunk és bátorítani azokat, akik kételkednek, vagy még félelmeik vannak”

– írta később Facebook-oldalán Győrfi. „– Másrészt azért, mert akikkel beszélgettem, mindenki ugyanazt érezte amit én: egyfajta megkönnyebbülést.”

Szerinte érdemes volt kitartani, hiszen a vírus márciusi megjelenése óta mindenki a védőoltásra várt. „Szívből és meggyőződéssel javaslom másoknak is, hogy amint lehetőségük lesz rá, kérjék a védőoltást, mert minden szakértő szerint hatásos és biztonságos.

Ráadásul a szúrás sem fájt!”

December 25-én érkezett az első 9750 adag koronavírus-vakcina Magyarországra, és 26-án reggel adta be az első vakcinát Kertész Adrienne osztályvezető főorvosnak Szlávik János a Dél-pesti Centrumkórházban. A szombaton nyilvánosságra hozott oltási terv szerint először az egészségügyi dolgozók kapják meg a vakcinát, majd a szociális ellátásban dolgozók és szociális ellátásban részesülők, aztán a veszélyeztetett korban lévők.

Ebben a cikkben összeszedtünk mindent, amit a vakcinákról és a magyarországi oltási programról tudni lehet, illetve érdemes >>>

A Telex friss híreit pedig itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!