Még közel százmilliárd forintot kap a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium

2020. december 25. – 19:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

94,5 milliárd forintot csoportosít át a kormány a Mathias Corvinus Collegiumnak, derült ki a december 24-én kiadott Magyar Közlönyből. A Fidesz-közeli tehetséggondozó intézet vagyonát kezelő Tihanyi Alapítványt az utóbbi hónapokban nagyértékű vagyonelemekkel látta el az állam, miután tavasszal közvagyont kezelő szervezetnek minősítették, ingatlanokat, több százmilliárdos Mol- és Richter-részvényekből álló portfóliót kaptak. Az alapítvány kuratóriumának elnöke Orbán Balázs miniszterhelyettes.

A 25 éve alapított intézmény jelenlegi igazgatója, Lánczi Péter az RTL Klub Híradójának kérdésére elmondta, hogy egy 35 helyszínes Kárpát-medencei hálózat kiépítésére, infrastrukturális és egyéb fejlesztésekre költik majd az összeget.

A Híradó a kormányt is megkereste a 94,5 milliárd forint ügyében, kérdésükre azt a választ kapták, hogy a kollégium hamarosan 10 ezer diáknak ad majd képzést, ehhez van szükség a támogatásra.

Az MCC egyébként annyira el van eresztve pénzzel, hogy öregdiákjainak 12 millió forintos gap year pályázatokat, kanadai vadontúrákat hirdet. Vendégkutatói pályázat keretében pedig akkora összegeket ajánl az intézmény, amennyit még a legnevesebb amerikai egyetemeken sem kapnak az ösztöndíjasok. A kollégium nemrég a könyvpiacba is beszállt azzal, hogy bevásárolta magát a Libribe.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!