Lázár: Hétvégén éjjel is jár majd a tramtrain

2020. december 19. – 10:26

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön, pénteken és szombaton egész éjszaka járni fog a Szegedet és Hódmezővásárhelyt összekötő vasútvillamos, mondta Lázár János, a Fidesz országgyűlési képviselője a Délmagyarnak adott, nagy interjúban. Lázár szerint most a befejező szakasz elején járnak, három szerelvény már lényegében elkészült, további öt gyártása rövidesen indul, az első szállítása heteken belül megkezdődik, és jövőre mind a nyolc itt lesz. A próbajáratok az európai kötöttpályás szabványoknak megfelelően utasok nélkül közlekednek majd sok-sok ezer kilométeren keresztül, de a volt miniszter úgy számol:

2021 őszén-karácsonyán minden szegedi és vásárhelyi használhatja a villamost.

Lázár pár hete, amikor elkezdődött a tramtrain tesztüzeme, több videóval is jelentkezett, az egyikben kurva nagy dolognak nevezte a vasútvillamos létrehozását.

Arról, hogy a családjával együtt átesett a koronavírus-fertőzésen, a volt miniszter korábban beszélt. A Délmagyarnak most azt mondta: már tünetmentes, szerinte az, hogy a családja és ő nagyobb baj nélkül vészelték át a betegséget, annak köszönhető, hogy erősítették az immunrendszerüket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!