Nagy János botránya után új helyettes államtitkárt neveztek ki az Agrárminisztériumban

2020. december 18. – 12:20

Másolás

Vágólapra másolva

Az agrárminiszter javaslatára új helyettes államtitkárt neveztek ki az Agrárminisztériumban – olvasható a friss Magyar Közlönyben.

A december 15-ei hatállyal kinevezett Gyüre Anita a minisztérium mezőgazdasági vízgazdálkodási osztályának vezetője volt, Facebook-oldala szerint mérnök tanári, jogi és vízrendezési tanulmányokat is folytatott.

December elején írtuk meg, hogy az Agrárminisztérium azóta már felmentett helyettes államtitkárát, Nagy Jánost őrizetbe vették korrupció gyanúja miatt. Az ügyészség szerint Nagy 830 millió forintnyi vissza nem térítendő állami támogatáshoz segített volna egy vállalkozót, cserébe öt százalékos tulajdonrészt kapott a cégben, így ő is jól járt volna a beruházással, ha összejön.

Később arról is beszámoltunk, hogy Nagyot hivatali vesztegetés elfogadásával vádolják, őrizetbe vétele után házi őrizetbe vették. Információink szerint Nagy mellett egy nemrég lemondott önkormányzati képviselőt is letartóztattak, de feltűnik az ügyben egy volt polgármester és egy fociklub elnöke is. Nagy cégének egyik üzletrészét zár alá vették, de ezt egy nappal később eladta. Minderről itt olvashat bővebben.

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!