Eljárást indított a rendőrség a thaiföldes Bayer-történet ügyében

2020. december 18. – 11:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Többen is feljelentést tettek a rendőrségen Szabó Tímeától kezdve a rendszeres feljelentő Tényi Istvánig, miután a Szájer-botrány után Bayer Zsolt a Háttérkép című műsorban azt feszegette, hogy az egyik – név szerint nem említett – régi barátja és „harcostársa” két évtizeddel ezelőtt egy 12 órás autóúton bevallotta neki, hogy „homokos”, majd két év múlva „röhögve” azt is elmondta neki: azért szeret Thaiföldre járni, mert ott „kisfiúk is rendelkezésre állnak”. Az ügyben végül hivatalból indított eljárást a rendőrség.

A Pestisrácok Bayer megjegyzése után elég részletesen körülírta, hogy szerintük kire utalt a műsorvezető. Konkrétan nem nevezték meg az illetőt, de leírták, hogy a Magyar Hang egyik vezető munkatársáról lehet szó, aki korábban a Magyar Nemzetnél dolgozott, de „a G-nap után átállt”. A Magyar Hang közleményben válaszolt, amiben azt írják, a vád hazugság, és jogi lépéseket tesznek.

Az érintett újságírót a Telex is megkereste. Azt mondta, soha nem létesített testi kapcsolatot kiskorúakkal, sem itthon, sem más országban, a kormánymédia azért akarja besározni, mert így akarják elterelni a figyelmet a Szájer-botrányról. Elmondta azt is, hogy korábban barátok és kollégák voltak Bayerrel, akivel nem a G-napkor romlott meg a viszonyuk, hanem még korábban. Bayer sztorijával kapcsolatban azt mondta, valóban sok hosszú autóúton vettek részt közösen, ezek száma 50 fölé tehető, nagyon sokat jártak együtt például Erdélybe. Az is igaz, hogy járt már Thaiföldön, meg körülbelül 180 másik országban is, de kiskorúval soha nem létesített szexuális kapcsolatot.

A Háttérkép műsorvezetője a Magyar Hang cikke alapján utána egy blogbejegyzésben helyezte más megvilágításba a történetet, leginkább azzal, hogy kiemelte, elhiszi az illetőnek azt, amit a Telexnek is mondott, vagyis hogy soha nem létesített szexuális kapcsolatot kiskorú személlyel.

Bayer megjegyzésével kapcsolatban korábban kerestük a rendőrséget. Akkor annyit közöltek, hogy „amennyiben a rendőrség feljelentés, bejelentés útján, vagy hivataliból tudomást szerez bűncselekmény elkövetéséről, a nyomozást elindítja”, majd később jelezték, hogy „a jelzett esettel kapcsolatban megteszik a szükséges intézkedéseket”.

Most a Blikk az egyik feljelentő BRFK-tól kapott válaszlevelét tette közzé, amiben azt írják, még a december 4-én beérkezett feljelentést megelőzően megindították az eljárást az ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!