Szabó kiosztott egy egyest Orbánnak

2020. december 14. – 16:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Büntetés kilátásba helyezésével végződött Szabó Tímea felszólalása, mert az ülést levezető elnöknek nem tetszett, hogy a Párbeszéd politikusa bizonyítványt akart kiosztani a kormánynak, amely szerinte erkölcsileg, gazdaságilag járványügyileg is megbukott.

Szabó szerint Orbán egy egyszerű kérdésre nem tud válaszolni: tudott a kormányfő Szájer ügyeiről, vagy nem tudott?

Orbán röviden közölte: „Aminek meg kell lennie, annak meg kell lennie”, Szájer kilépett a pártból, távozott a politikából.

„A kérdés bukott meg, mert sem az elejét, sem a végét nem találtam” – mondta Orbán, aki szerint a homoszexuális emberekre vonatkozóan az a törvény van érvényben, amelyet 2008-ban Draskovics Tibor előterjesztett. „És mi azt nem változtattuk meg.” „Lehet és van is véleményünk életvezetési szokásokról, de Magyarországon azok is, akik életmódkisebbséghez tartoznak,” élhetnek alkotmányos jogaikkal – mondta Orbán. Ezután az ülést levezető elnök a fideszes politikustársait is rendre intette, hogy nyugodjanak meg, „ne süllyedjenek arra a szintre”, amelyet Szabó mutatott – azzal, hogy bizonyítványt prezentált, és azt a helyéről elmozdulva Orbánnak akarta átadni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!