Orbán: Soros gazdi csalódott

2020. december 14. – 14:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán szerint gyerekded kérdés, hogy ki győzött, ki nem győzött. A gyerekdednek minősített kérdést szerinte sorosozással lehet lezárni:

„De fontosabb, hogy mit gondol erről az önök gazdája: Soros György megszólalt, és jelezte, hogy a gazdi csalódott.”

Orbán szerint Gyurcsány felvetése az Európai Egyesült Államokról jogós, fontos is beszélni róla – persze úgy, hogy a kormány jelezze, ez az, amit el kell kerülni. A kormányfő azzal érvelt, hogy a „ez a mostani járvány válságkezelő alap egyszeri és nem ismételhető meg”. „De attól, hogy valamit nem ismernek be, mégis történhet úgy” – mondta Orbán, aki szerint valóban „bele lehet sodródni” abba a helyzetbe, hogy idővel a korábbi adósságokért és a későbbiekért is ilyen közös felelősséget kell vállani.

„Egy Európai Egyesült Államokba való belesodródás hazánk feladását jelentené, ezért sem voltunk boldogok, amikor kiderült, hogy adósságközösség jön létre” a válságkezelés idejére – mondta Orbán.

A kormányfő úgy látja, hogy a baloldal fel akarja adni az ezeréves államiságot – véli Orbán. Szerinte ha meg is maradnának a nemzetállamok, értelmüket vesztik az adósságközösség és a közös pénz esetében.

„Mi azt szeretnénk, ha a gyerekeink magyarok lennének. Nem egy magyar népcsoport az EU-n belül, hanem a független magyar nép és állam örökösei” – mondta Orbán nagy tapsot aratva.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!