Új politikai mozgalmat indít a volt jobbikos Bencsik János

2020. december 4. – 10:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Új politikai mozgalmat alapít Bencsik János volt jobbikos, független országgyűlési képviselő, Polgári Válasz néven. Mint írják,

„azoknak a hangja kívánunk lenni, akiket sem a kormányoldal, sem a közös pártlistára készülő ellenzék nem képvisel. Az a célunk, hogy meghaladjuk az egymást gyűlölő, mégis egymást életben tartó politikai szekértáborokat, és alternatívát nyújtsunk azoknak, akik sem a NER, sem az O1G politikájával nem tudnak azonosulni”.

Bencsik azt is mondta, semmilyen körülmények között nem fognak közös listán indulni az elmúlt tíz vagy a korábbi megelőző nyolc év kormányzásának felelőseivel. Szerinte mozgalmuk nem megosztja az ellenzéket, hanem új szavazókat mozgósít: olyanokat, akik inkább otthon maradnának, mintsem hogy a Fideszre vagy az ellenzéki összefogásra szavazzanak.

„Belső iránytűnk a kereszténység tanítása, a nemzeti összetartozás, valamint Magyarország és Európa tudományos, szellemi és kulturális hagyatéka” – mondta.

Szeptemberben a volt jobbikos Volner János csinált egy új pártot, Volner Párt néven, aztán Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, az első Orbán-kormány oktatási minisztere alapította meg az Új Világ Néppártot.

A kormány november 10-én éjjel 23:59-kor nyújtott be módosítót a választási törvényekhez. Ebben az volt a legfontosabb változás, hogy a jövőben az a párt állíthat országos listát, amely legalább 9 megyében 50 egyéni jelöltet képes állítani a 106-ból; vagyis 50-szer 500 érvényes aláírást össze tud gyűjteni. A kormány szerint erre azért van szükség, hogy kiszűrjék a valós társadalmi támogatottság nélküli kamupártokat, míg az ellenzék azt mondta, ellehetetlenítik a koordinált jelöltállítást. Aztán ez a szám felugrott 71-re. Ugyanakkor fontos kiskapuk továbbra is nyitva maradnak, erről itt olvashat bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!