Így reagáltak a magyar pártok és politikusok a Szájer-ügyre

2020. december 1. – 17:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kedden kirobbant Szájer-ügyre a magyar pártok és politikai szereplők is sorra reagálnak a közösségi médiában. Szájer József fideszes EP-képviselő még november 29-én mondott le EP-mandátumáról, akkor ezt azzal indokolta, hogy „egy ideje már lelki terhet jelent számára a napi politikai küzdelemben való részvétel.” Két nappal később a belga DHNET és a HLN lapok írták meg, hogy az Európai Parlament egyik magyar képviselője is részt vett azon a brüsszeli szexpartin, amit a járvány miatt érvényben lévő korlátozások miatt a rendőrség oszlatott fel. A partin kábítószert is találtak.

Délután Szájer közleményben ismerte el, hogy ott volt a „házibulin”, de állítása szerint nem fogyasztott kábítószert. A belga ügyészség később azt írta, hogy az ő táskájában találtak drogot. „Az 1961-es születésű S. J. az ereszcsatornán próbált meg elmenekülni a helyszínről, ezt egy járókelő vette észre. A férfi menekülés közben megsérülhetett és véresek voltak a kezei, a hátizsákjában pedig kábítószert találtak a rendőrök” – írja az ügyészség közleménye.

A Demokratikus Koalíció a Facebook-oldalán az esettel kapcsolatban azt írta, „Előbb Borkai, most Szájer. Úgy tűnik, hogy a fideszesek mind ilyenek: drogos csoportos szexorgiákra járnak, miközben otthon várja őket a feleségük, meg a gyerekük.” A párt elnöke, Gyurcsány Ferenc a saját Facebook-oldalán a Fidesz november 29-i posztját osztotta meg, amelyben köszönetet mondtak az EP-mandátumáról lemondott Szájer Józsefnek. Ebben az írták, hogy „Szájernek döntő szerepe volt abban, hogy a magyar polgári konzervativizmus és kereszténydemokrácia elfoglalhassa az őt megillető helyet az európai politika színterén.” Gyurcsány ebből azt emelte ki, hogy: „A döntő szerep stimmel.”

A Jobbik szintén ezt a fideszes posztot osztotta meg újra az „orgia, kábítószer, prostituált” hashtagek kíséretében. Gyöngyösi Márton EP-képviselő azt írta, „újabb fideszesről derült ki dicstelen módon, hogy ő bizony azokat a pártja által annyit emlegetett keresztény-konzervatív erkölcsöket magára mégsem tartja kötelezőnek.”

A Momentum Mozgalom úgy reagált, hogy „Szájer József botránya a Fidesz teljes erkölcsi csődje!” A párt elfogadhatatlannak tartja, hogy „amikor naponta dönt újabb és újabb csúcsokat a koronavírus áldozatainak a száma, és Európa-szerte súlyos korlátozásokra van szükség az emberéletek megóvása érdekében, akkor egy politikus a törvényen felülinek gondolja magát. (…)

”nem ez az első eset, hogy kiderül a Fidesz képmutatása: kokainozás abban a pártban, amelyik a drogproblémát drákói szigorral akarja megoldani. Prostituáltakkal jachtozás abban a pártban, amelyik a család szentségéről és a keresztényi élet felsőbbrendűségéről beszél. Illegális orgián való részvétel korlátozások alatt annak a pártnak a képviselőjeként, amelyik hónapokig semmit nem tett, hogy felkészítse az országot a vírus második hullámára. Ezek a példák azt mutatják, hogy a Fidesznél valójában szó sincs keresztény-konzervatív értékrendről, az csak a közpénzek rendszerszintű ellopásának, a gátlástalan hatalomkoncentrációnak a selyempapírba csomagolása„ – áll a párt Facebookján, hogy ”A rendszer lényege a hazugság.„

Az LMP is közleményt adott ki a hírek megjelenése után. ”A Szájer-ügy rámutat, itt lenne az ideje, hogy a Fidesz tisztázza, mennyire illik bele a magukról alkotott hazug képbe, egy a járvány időszakban az ereszen lemászva menekülő EU parlamenti képviselő képe? Magukra nézve, mennyire tartják fontosnak az általuk oly sokszor hangoztatott keresztényi családmodellt, a szabályok betartását, az LMBTQ emberek elfogadását. A Fidesz a saját embereire is rákényszeríti, hogy hazugságban éljenek. Ennek véget kell vetni!„ – Facebookján, hogy túlgondolta ezt a Szájer-ügyet. ”Egy pillanatra feltételeztem, hogy van politikai stratégia, vízió, egymással csatázó értékek és elképzelések a Fideszben Magyarország és az EU jövőjéről, és ezek mentén húzódó konfliktusok. De kiderült, hogy csak drog van, gangbang partik, fiúk-lányok, jachtok, ibizázás és piszkos pénz van. Az ún. keresztény nemzeti politika pedig, migránsokkal, sorosozással, szabadságharccal, miegyébbel egészében semmi más, mint ennek a finanszírozása. Az uniós költségvetés vétója csak az elől kívánja elhárítani az akadályokat, hogy az EU adófizetőinek pénze zavartalanul áramolhasson a futtatók és a dealerek zsebébe.„

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke azt írta a azt írta, hogy ”Kaleta, Borkai, Szijjártó, Szálku István, Habony, Lázár és most Szájer egyike sem lehet egy konzervatív-keresztény párt kampányarca, de Szájer vasárnapi lemondása után már várom a KDNP képviselőinek lemondását is.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!