Hadházy ügyvédje jövő hétre készül el a Bíró László elleni feljelentéssel

2020. november 25. – 12:16

Másolás

Vágólapra másolva

Hadházy Ákos megadta a megbízást az ügyvédnek, aki a jövő hét közepére készül el a feljelentéssel a jobbikos Bíró László korrupciógyanús ügyében – közölte a képviselő a Magyar Nemzet kérdésére. A lap azt írja: az ügyben a NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vizsgálati osztályához is továbbítottak már egy feljelentést.

Hadházy Ákos az ellenzéki összefogás által elveszített borsodi időközi választás végeredménye után arról posztolt a Facebook-oldalán, hogy a jobbikos Bíró László nemcsak antiszemita megnyilvánulásai miatt nem volt megfelelő jelölt, de egy korrupciógyanús ügy miatt sem.

Hadházy állítása szerint az ügyről a kormánymédiából értesült, de a kampányhajrában nem akarta ezt nyilvánosságra hozni. Elmondása szerint a közös jelölt „egy olyan ember, aki elég egyértelműen részt vett abban, hogy egy kis csapat valódi fejlesztés helyett magára költött 50 millió forint EU-s támogatás egy jelentős részét”. Hadházy szerint a „szociális szövetkezetezés” 2014-2015-ben gyakori fideszes elkövetési mód volt, és a vizsgálatai alapján ez a történet is alkalmas lett volna egy Korrupcióinfó illusztrálására. „Emiatt én ennek a jelöltnek csak annyit segíthettem, hogy nem beszéltem róla nyilvánosan, de a pártelnököket tájékoztattam arról, amit megtudtam.”

A Magyar Nemzet azzal kereste meg Hadházyt, hogy ígéretéhez híven feljelentést tesz-e. Hadházy ezt válaszolta:

A feljelentést készítő ügyvédnek a megbízást megadtam, aki arról tájékoztatott, hogy jövő hét közepére készül el vele.

Hadházy közlése szerint az ügyvédje elég elfoglalt, mert előtte a maszkgyártó kínai gépsor, illetve a Kovács Sándor képviselő körzetében történt visszaélések miatti feljelentéseket is meg kellett írnia.

Kattintson ide a Telex legfrissebb híreiért!

A Magyar Nemzet még felidézi, hogy Tényi István az ügyről tudomást szerző ellenzéki pártelnökök ellen tett feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztása gyanújával. Ezt a Főügyészség azzal utasította el, hogy a Btk. 300. paragrafusa alapján hivatalos személynek akkor van feljelentési kötelezettsége, ha kifejezetten ebbéli minőségében hitelt érdemlően szerez tudomást még le nem leplezett vesztegetésről.

Tényi ezután a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségen tett bejelentést. Utóbbi a NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vizsgálati osztályának továbbította a feljelentést a szükséges intézkedések megtételére, írja a Magyar Nemzet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!