Vadai Ágnes Orbánnak: Ilyeneket épeszű ember nem mond

2020. november 16. – 15:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A DK-s Vadai Ágnes szerint habár Orbán Viktor úgy beszélt az elmúlt hónapokban, hogy mindenkit meggyógyítanak, aki elkapja a koronavírust, „ilyeneket épeszű ember nem mond. Nincs korlátlan kórházi kapacitás, és nem tudnak mindenkit meggyógyítani. Ön a csillagokat is lehazudta az égről: nem készítették fel az országot és az egészségügyet.”

Vadai szerint „ön lopni tud, kampányolni tud, hazudozni tud, kitalált ellenségekkel szemben hadakozni tud, de kormányozni – főleg válságban – nem tud”.

Orbán erre úgy reagált, van abban valami magabiztosan pikáns, hogy a DK képviselője beszél hazugságról, miközben pont az ellenzéki párt elnöke, Gyurcsány Ferenc volt kormányfő mondta azt a őszödi beszédében, hogy hazudtak délben és este is. Majd a miniszterelnök elismételte, hogy az ország felkészült a járványra, és ha valaki a felkészültséget vonja kétségbe, akkor az az egészségügyi dolgozók felkészültségét is megkérdőjelezi.

Vadai újra válaszolt: „Ember, hát kit érdekel, mi volt tizennégy évvel ezelőtt?” A DK-s politikus szerint a miniszterelnök és a kormány „csak a saját pecsenyéjét sütögeti”, és nem készült fel a második hullámra. Orbán erre úgy reagált, ne rá legyenek dühösek, ha nem tettek volna a szocialista kormány alatt olyan lépéseket, amilyeneket, akkor most nem kéne azokról beszélni, mire Orbán vastapsot kapott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!