Dúró Dóra azt kérdezte Orbántól, hajlandóak-e az Alaptörvényt úgy módosítani, hogy népszavazást lehessen kiírni az Európai Unióból való kilépésről

2020. november 16. – 16:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dúró Dóra is kérdezte Orbán Viktort. A képviselőnő arról beszélt, hogy 16 éve csatlakozott az ország az Európai Unióhoz, és érdemes mérleget vonni. Szerinte már a csatlakozást megelőző kampány is félrevezető volt, de azóta még közelebb kerültünk az Európai Egyesült Államokhoz, miközben „mézes mázos ígéretek nem teljesültek”. Majd feltette a kérdést:

„Magyarországnak feltétlenül és minden körülmények között az unió tagjának kell lennie?”

Dúró szerint az Unión kívül is van élet, és 2030-ra készen kell állnia az országnak arra, hogy esetleg ne az Európai Unió tagja legyen. Majd megkérdezte, hajlandóak-e Orbánék úgy módosítani az Alaptörvényt, hogy népszavazást lehessen tartani a kilépésről.

Orbán válaszában azt mondta, így is föl lehet tenni a kérdést, hogy feltétlenül az Unió tagjának kell-e lennünk, de ő máshonnan közelíti meg a kérdést: mi értelme van az Uniónak? És Orbán szerint az, ha a társult nemzetek megmaradnak, addig van értelme, míg a társult országok nemzeteinek megmaradását segíti.

„Hogy ezer év múlva is itt állhassunk, és vitatkozhassunk”

– mondta Orbán.

Dúró újra feltette a kérdést az Alaptörvény módosításával kapcsolatban, amire Orbán azt mondta, azt támogatom, hogy az uniós kérdésekről a magyar parlament döntsön.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!